ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η «ρώσικη αρκούδα» είχε άγριες ορέξεις κόντρα στην… τραγική Εθνική Κύπρου

Η «ρώσικη αρκούδα» είχε άγριες ορέξεις κόντρα στην… τραγική Εθνική Κύπρου

Δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες η Εθνική Κύπρου καθώς έχασε από την αντίστοιχη της Ρωσίας με 5-0 για την 8η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020 σε ένα παιχνίδι με πολλές… αναποδιές. Τσερίσεφ (9′, 90+2′), Oζντόεφ (23′) Τζούμπια (79′) και Γκολόβιν (89′) διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλσμα. Ο Λαΐφης στο 28′ άφησε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με 10 ποδοσφαιριστές, ενώ στο «εφιαλτικό» πρώτο 45λεπτο, ήρθε και η αναγκαστική αλλαγή στο 40′ του Παναγή.

Δύο δοκάρια για την ομάδα του Στάνισλαφ Τσερτσέσοφ στο 2′ και στο 52′ με Ντζικία και Γκολόβιν. Η εθνική μας, πραγματοποίησε μια πολύ άσχημη εμφάνιση.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ 

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν… φουριόζοι στο παιχνίδι. Μόλις στο 2′ ο Ντζικία προειδοποίησε την εστία της Κύπρου, καθώς η κεφαλιά του μετά από κόρνερ κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 8′, ο Τσερίσεφ, με κεφαλιά πάσα έβγαλε τον Ιόνοφ τετ α τετ με τον Παναγή να μαζεύει. Όμως, ένα λεπτό αργότερα, στο 9′ ο Τσερίσεφ και πάλι, έφυγε από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ από πλάγια θέση και άνοιξε το σκορ.

Οι Ρώσοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 23′ η άμυνα μας δεν κατάφερε να διώξει την μπάλα από την περιοχή της, με τον Τσερίσεφ να στρώνει στον Οζντόεφ, ο οποίος από κοντά έγραψε το 2-0.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ο Λαΐφης, δέχθηκε κόκκινη κάρτα στο 28′ και η Εθνική έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές. Στο 40′ ήρθε και η αναγκαστική αλλαγή του Παναγή με τον Πάρντο να παίρνει τη θέση του, για να κλείσει έτσι, στο 2-0 ένα «εφιαλτικό» πρώτο ημίχρονο για την Κύπρο.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στην επανάληψη, πάλι οι Ρώσοι μπήκαν καλύτερα και έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 52′ για το 3-0 με τον Γκολόβιν να κάνει το σουτ και την μπάλα να κτυπά στο οριζόντιο δοκάρι του Πάρντο. Ήταν το δεύτερο για τους φιλοξενούμενους.

Έξι λεπτά μετά, στο 58′, ο Αχμέτοφ έκανε το σουτ από το ύψος σχεδόν της περιοχής, με την μπάλα να φεύγει μόλις έξω. Η ομάδα του Τσερτσέσοφ, συνέχισε να ψάχνει το τρίτο γκολ της. Στο 62′ συνεργάστηκαν καταπληκτικά, ο Ντζούμπια με κεφαλιά κατέβασε στον Ιόνοφ που από κοντινή απόσταση έκανε το πλασέ, όμως ο Πάρντο έκανε εξαιρετική απέκρουση κρατώντας το 2-0.

Στο 74′ ο Τσερίσεφ, έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Πάρντο.

Τελικά, η Εθνική Ρωσίας βρήκε το γκολ στο 79′ με τον Τζούμπια για να γράψει 3-0 με κοντινή κεφαλιά. Η ομάδα του Τσερτσέσοφ πέτυχε ακόμα δύο τέρματα, στο 89′ με τον Γκολόβιν και τον Τσερίσεφ στο 90+2′ για να διαμορφώσει το τελικό 5-0.

Κύπρος (Σιμόν): Παναγή (40′ Πάρντο), Μερκής, Λαΐφης, Χάμπος, Κούσουλος, Ν. Ιωάννου, Αρτυματάς, Μ. Ιωάννου, Σπόλιαριτς (80′ Παπουλής), Κωστή, Ζαχαρίου (36′ Μαργκάσα)

Ρωσία (Τσερτσέσοφ): Γκιγιέρμε, Σεμένοφ, Τσερίσεφ, Οζντόεφ, Αχμέτοφ (61′ Κουζάεφ), Κουντριάσοφ, Ντζικία, Γκολόβιν, Ιόνοφ (77′ Μπακάεφ), Τζούμπια, Πετρόφ (38′ Καραβάεφ)

Διαιτητής: Srdjan Jovanović (Σερβία)

Βοηθοί: Uroš Stojković, Milan Mihajlović (Σερβία)

Τέταρτος: Novak Simović (Σερβία)

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Τέσσερις συλλήψεις στη Λεμεσό: Toυς τσάκωσαν με την «πραμάτεια» τους - Ανάμεσα τους γυναίκα

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Ανάβουν φλας από σήμερα έξι νέες κάμερες τροχαίας στη Λευκωσία - Δείτε σε ποια σημεία

Ανάβουν φλας από σήμερα έξι νέες κάμερες τροχαίας στη Λευκωσία - Δείτε σε ποια σημεία

Από σήμερα Παρασκευή, 03 Μαΐου, το σύστημα φωτοεπισήμανσης επεκτείνεται περαιτέρω στην επαρχία Λευκωσίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top