Κίνημα Αλληλεγγύης: Για τις κυρώσεις της Ε.Ε στην Τουρκία για την εισβολή στη Β.Συρία

Κίνημα Αλληλεγγύης: Για τις κυρώσεις της Ε.Ε στην Τουρκία για την εισβολή στη Β.Συρία

Το δικό του μήνυμα άφησε το Κίνημα Αλληλεγγύη με Πρόεδρο του κόμματος την Ελένη Θεοχάρους.

Δείτε ποιο κάτω την σχετική ανακοίνωση, η οποία αναφέρετε στις κυρώσεις της Ε.Ε στην Τουρκία για την εισβολή στη Β.Συρία

 

Ανακοίνωση:

Το Κίνημα Αλληλεγγύη χαιρετίζει την καταδίκη της επέμβασης της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία από τους ΥΠΕΞ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Το περιεχόμενο εντούτοις των συμπερασμάτων της Ε.Ε για την ανάγκη συντονισμού του τερματισμού των εξαγωγών όπλων προς την Τουρκία, σε αντιδιαστολή με τις δοσμένες υποχρεώσεις των χωρών - μελών ως προς τον έλεγχο των εξαγωγών όπλων, δίδει λαβή σε ποικίλες ερμηνείες ως προς την αποφασιστικότητα των μέτρων που προορίζονται να ληφθούν.

Η διαιώνιση εφαρμογής των οποιωνδήποτε μέτρων που τελικά θα εφαρμοστούν, σε συνδυασμό με τις επί μέρους αποφάσεις που έχουν ληφθεί από ορισμένα κράτη – μέλη της Ε.Ε, προσφέρει στην επιδρομική Τουρκία το χρόνο για να ολοκληρώσει τους αιματηρούς στρατιωτικούς της στόχους επί του εδάφους.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αντιληφθεί ότι είναι προς το συμφέρον της να έχει ισχυρή Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα, ώστε να μπορεί έμπρακτα να παρεμποδίζει εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας όπως αυτό που διαπράττει η Τουρκία έναντι των Κούρδων στη βόρεια Συρία.

Aπο: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE