Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στην Κοινότητα Γούρρι

Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στην Κοινότητα Γούρρι

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η δασική πυρκαγιά στην Κοινότητα Γούρρι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Δασών, η φωτιά εκδηλώθηκε σήμερα 15 Οκτωμβρίου 2019 στις 09:00 στην τοποθεσία «Πετρωτή» και τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 09:50 αφού έκαψε 6 δεκάρια με πεύκα, θάμνους και χαμηλή άγρια βλάστηση.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 27 άνδρες του Τμήματος Δασών με 7 πυροσβεστικά οχήματα, 6 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 2 πυροσβεστικά οχήματα, καθώς και ένα μικρό πυροσβεστικό όχημα του Κοινοτικού Συμβουλίου Κλήρου. Στην κατάσβεση συνέδραμαν επίσης τα δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης για αντιμετώπιση πιθανής αναζωπύρωσης. Τα ακριβή αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται.

Που βρίσκεται το Γουρρί:

Το μικρό ορεινό χωριό Γούρρι βρίσκεται στην Επαρχία Λευκωσίας, μόλις 36 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα στους πρόποδες του βουνού του δάσους του Μαχαιρά - στην περιοχή Πιτσιλιάς - και σ΄ αυτό οδηγούν οι διαδρομές E903 και E904.

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Στη σκιά των χαμηλών προσδοκιών, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα του Κυπριακού, συναντώνται σήμερα στις 16:00 στη νεκρή ζώνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο κατοχικός ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν. Πρόκειται για το πρώτο ουσιαστικό τετ α τετ των δύο ανδρών, μετά την πρόσφατη παρουσία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο και ως εκ τούτου, η πολιτική σημασία της συνάντησης, είναι μεγαλύτερη από τα άμεσα αποτελέσματα, που σήμερα θεωρείται πιθανό να παραχθούν.

BEST OF TOTHEMAONLINE