Ο Καναδάς αναστέλλει όλες τις εξαγωγές στρατιωτικού υλικού στην Τουρκία

Ο Καναδάς αναστέλλει όλες τις εξαγωγές στρατιωτικού υλικού στην Τουρκία

Η διπλωματία του Καναδά ανακοίνωσε την Τρίτη (15/10) την προσωρινή αναστολή της χορήγησης "νέων αδειών εξαγωγών στην Τουρκία", αναφερόμενη ουσιαστικά στις εξαγωγές στρατιωτικού υλικού, αντιδρώντας στη στρατιωτική επίθεση της Άγκυρας στη βορειοανατολική Συρία.

"Αυτή η μονομερής ενέργεια υπάρχει κίνδυνος να υπονομεύσει τη σταθερότητα στην ήδη εύθραυστη περιοχή, να επιδεινώσει την ανθρωπιστική κατάσταση και να ακυρώσει την πρόοδο που έχει σημειώνει ο διεθνής συνασπισμός εναντίον του Νταές [σ.σ. ακρώνυμο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στα αραβικά], του οποίου η Τουρκία είναι μέλος", εξήγησε το καναδικό ΥΠΕΞ σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

"Υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων, ο Καναδάς ανέστειλε προσωρινά τις νέες άδειας εξαγωγών στην Τουρκία" που αφορούν "ελεγχόμενα αγαθά", ουσιαστικά στρατιωτικό υλικό, διευκρινίζεται και παρατίθεται κατάλογος. Η Οτάβα συντονίζεται, προχωρώντας στην κίνηση αυτή, με πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις οι οποίες ανακοίνωσαν ταυτόσημα μέτρα. Το 2018, οι πωλήσεις όπλων και πυρομαχικών από τον Καναδά στην Τουρκία είχαν συνολικά αξία 116 εκατομμυρίων καναδικών δολαρίων (80 εκατ. ευρώ), σύμφωνα με το καναδικό υπουργείο Εξωτερικών.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Νέα πρόκληση Ερντογάν για το νέο «προεδρικό»: «Σφραγίζουμε την παρουσία μας σε αυτά τα εδάφη»

Νέα πρόκληση Ερντογάν για το νέο «προεδρικό»: «Σφραγίζουμε την παρουσία μας σε αυτά τα εδάφη»

Σύμβολο της αποφασιστικότητας, της θέλησης και της αγάπης των Τ/κ για την ελευθερία, αλλά ταυτόχρονα και έκφραση «της βούλησης ενός κράτους που υπάρχει απέναντι στην αδικία και την ανομία», χαρακτήρισε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν το νέο «προεδρικό» συγκρότημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE