Κύπρος σε ΟΗΕ: 'Δεν μπορεί κράτος να αυτοεξαιρείται από κανόνες με καθεστώς εθιμικού δικαίου'

Κύπρος σε ΟΗΕ: 'Δεν μπορεί κράτος να αυτοεξαιρείται από κανόνες με καθεστώς εθιμικού δικαίου'

Κανένα κράτος δεν μπορεί να αυτοεξαιρείται από κανόνες που έχουν καθεστώς εθιμικού δικαίου, είπε ο αντιπρόσωπος της Κύπρου στην 6η Επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, Χάρης Χρυσοστόμου, σε παρέμβασή του την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, επί του θέματος της «Ευθύνης των κρατών από διεθνώς παράνομες πράξεις» (Responsibility of States for international wrongful acts).

Ο κ. Χρυσοστόμου, υπογράμμισε τη σταθερή υποστήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στο σημαντικό και πολύχρονο έργο της Επιτροπής Διεθνούς Δικαίου του ΟΗΕ, σε ό,τι αφορά τα Άρθρα της Επιτροπής για την κρατική ευθύνη, τα οποία η ίδια υιοθέτησε το 2001 ως κωδικοποίηση εθιμικού δικαίου.

Επιπλέον, τονίστηκε ότι κανένα κράτος δεν μπορεί να εξαιρεί τον εαυτό του από κανόνες που έχουν καθεστώς εθιμικού δικαίου.

Τέλος, ο αντιπρόσωπος της Κύπρου συμπλήρωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μια από τις χώρες που υποστηρίζουν την επίσημη υιοθέτηση των Άρθρων από τα κράτη, υπό την μορφή διεθνούς συνθήκης, επιπρόσθετα του εθιμικού χαρακτήρα τους.

KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE