Οι τραυματισμένοι στόπερ, τα αμυντικά προβλήματα και η επιθετική συντήρηση με τον Γκιντογκάν. Η Σίτι είναι οκτώ βαθμούς πίσω από τη Λίβερπουλ και ο Θέμης Καίσαρης δίνει τις απαντήσεις για τα ζητήματα των πρωταθλητών και εξηγεί γιατί δεν υπάρχει ακόμα φαβορί στην κούρσα της Premier League.
Η back-to-back πρωταθλήτρια των 198 βαθμών σε δύο σεζόν έχει χάσει οκτώ πόντους σε ισάριθμες αγωνιστικές. Η τρομερή και φοβερή Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα, η ομάδα που δεν γίνεται να πιάσεις όταν τρέχει στον δικό της ρυθμό, βρίσκεται οκτώ βαθμούς πίσω από τη Λίβερπουλ. Πώς δημιουργήθηκε αυτή η διαφορά τόσο νωρίς στην κούρσα της Premier;
Η εύκολη απάντηση είναι «η Λίβερπουλ πάει τρένο και η Σίτι έχει προβλήματα». Η αλήθεια είναι πως η προπαίδεια της ομάδας του Κλοπ, αυτό το 3Χ8=24 έχει μεγεθύνει τα ζητήματα των πρωταθλητών: μια-δυο γκέλες των Κόκκινων κι οι ομάδες θα ήταν πολύ κοντά, θα μιλούσαμε για μια ακόμα επική μάχη σαν την περσινή.
Όμως, ανεξαρτήτως του τι κάνει η Λίβερπουλ, η Σίτι έχει θέματα που δεν είχε πέρυσι. Προβλήματα, δυσλειτουργίες, γκέλες, τραυματισμοί, μια εξαιρετική ομάδα που μοιάζει να βρίσκεται 1-2 αποτελέσματα μακριά από σοβαρή αγωνιστική κρίση.
Με το δείγμα οκτώ αγωνιστικών στα χέρια μας, η διακοπή για τα προκριματικά είναι η κατάλληλη στιγμή να ρίξουμε μια ματιά και να ψάξουμε να βρούμε τι συμβαίνει.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΟΙ ΓΚΕΛΕΣ
Οι γκέλες της Σίτι δεν είναι τα συνήθη freak αποτελέσματα που υπάρχουν λόγω της φύσης του αθλήματος. Αραιά και που η ομάδα του Γκουαρδιόλα χάνει ή γκελάρει, αλλά όλοι ξέρουν πως το αποτέλεσμα είναι μαγική εικόνα.
Έγινε αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, έγινε και φέτος στο 2-2 με την Τότεναμ, ματς στο οποίο τα xGoals ήταν 3.30-0.20: το παιχνίδι ήταν για 3-0, 4-0, αλλά ήρθε 2-2, γιατί μπάλα είναι.
Αν όλα τα φετινά παιχνίδια της Σίτι ήταν παρόμοια, δεν θα είχαμε ανάλυση να κάνουμε. Θα μιλούσαμε για γκίνια και θα πηγαίναμε παρακάτω. Όμως, υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό.
ΕΧΕΙ ΔΕΧΘΕΙ ΔΕΚΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΕ ΟΚΤΩ ΜΑΤΣ, ΠΕΡΥΣΙ ΔΕΧΘΗΚΕ 11 ΣΕ 38
Δεν χρειάζεται ματιά ειδικού για να δει κανείς πως η Σίτι έχει αμυντικά προβλήματα. Σε τρία από τα οκτώ ματς που έχει δώσει στην Premier League, η ομάδα του Γκουαρδιόλα έχει δεχθεί ευκαιρίες για +2.00 xGoals: η Μπόρνμουθ(!) είχε 2.10, η Νόριτς είχε 2.00 και η Έβερτον είχε 2.30. Όχι και οι πιο επιθετικές ομάδες.
Η Σίτι έχασε μόνο ένα απ’αυτά τα τρία ματς, αλλά η εικόνα είναι ανησυχητική. Στις προηγούμενες τρεις σεζόν, μόνο μία(!) φορά η Σίτι δέχθηκε ευκαιρίες για +2.00 xGoals. Ήταν στην εκτός έδρας ήττα με 4-2 από τη Λέστερ στην πρώτη χρονιά του Γκουαρδιόλα. Συνέβη μόνο μία φορά σε 114 παιχνίδια και τώρα έχει συμβεί τρεις φορές σε οκτώ ματς.
ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΙΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Σε αυτά τα οκτώ φετινά ματς, η Σίτι έχει δεχθεί 10 τελικές με πάνω από 40% πιθανότητες για γκολ. Για να έχετε μια εικόνα, 40% είναι οι πιθανότητες που έχει μια εξαιρετική ευκαιρία, είναι καθαρό τετ-α-τετ φάτσα με τον τερματοφύλακα. Δέκα τέτοιες ευκαιρίες σε οκτώ ματς, ενώ πέρυσι οι αντίπαλοι της Σίτι είχαν 11 σε όλη τη σεζόν, σε 38 παιχνίδια.
Κατά μέσο όρο οι τελικές των αντιπάλων της Σίτι έχουν 19% πιθανότητες να γίνουν γκολ! Με λίγα λόγια, η επιθετική μηχανή του Γκουαρδιόλα έχει κατά μέσο όρο τις πιο επικίνδυνες τελικές του πρωταθλήματος με 14% σε κάθε τελική, αλλά την ίδια ώρα οι αντίπαλοί της εκτελούν με πιθανότητες 19% σε κάθε τελική.
ΔΕΧΕΤΑΙ ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ ΑΠΕΙΛΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ
Τι δείχνει συνολικά η σύγκριση με πέρυσι; Ιδού στο γράφημα.
Η Σίτι πέρυσι τελείωσε τη σεζόν με μέσο όρο 0.61 xGoals Κατά ανά αγώνα και φέτος δέχεται 1.30: υπερδιπλάσια απειλή, που τη φέρνει να έχει την 9η χειρότερη αμυντική επίδοση του πρωταθλήματος. Κι όλα αυτά για μια ομάδα που εξακολουθεί να τρομοκρατεί με την επιθετικότητά της, αφού το περσινό εξωφρενικό 2.3 xGoals Υπέρ ανά αγώνα έχει γίνει φέτος 2.8 στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές.
ΕΜΕΙΝΕ ΓΥΜΝΗ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΟΝΟΥΣΕ, ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Τι συμβαίνει λοιπόν στην άμυνα; Πρώτον, τραυματισμοί. Η Σίτι μπήκε στη σεζόν με το γνωστό εκπληκτικό ρόστερ της, στο οποίο προσέθεσε το καλοκαίρι τον Κανσέλο και τον Ρόντρι, που τόσο χρειαζόταν στο 6. Galacticos, αλλά με έναν αστερίσκο: μόνο τρεις καθαροί στόπερ, οι Στόουνς, Λαπόρτ και Οταμέντι, με τον Γουόκερ να λογίζεται ως ο 4ος.
Το ποδόσφαιρο τη μυρίζεται την αδυναμία, του αρέσει να σε δοκιμάζει. Ο Γκουαρδιόλα έχασε και τον Στόουνς και τον Λαπόρτ, οπότε βρέθηκε να αγωνίζεται με δίδυμο στόπερ τον Οταμέντι με τον Φερναντίνιο.
Ο Αργεντινός είναι δεδομένα ακατάλληλος για τις πολύ απαιτητικές συνθήκες στις οποίες αγωνίζονται οι στόπερ σε ομάδα του Πεπ: αν ήταν κατάλληλος, ο Ισπανός δεν θα έδινε 120 εκατομμύρια σε έξι μήνες για να αγοράσει Στόουνς και Λαπόρτ.
Ακόμα κι ο Στόουνς πέρυσι έχασε την εμπιστοσύνη του Γκουαρδιόλα. Το σημείωσε εύστοχα ο Τζόναθαν Γουϊλσον στον Guardian. Σε οκτώ από τα τελευταία 11 ματς της περσινής σεζόν, ο Κομπανί ήταν βασικός για τη Σίτι. Δεν ήταν μόνο τιμή στον εμβληματικό αρχηγό λίγο πριν αποχωρήσει, ήταν και μήνυμα προς όλους πως ο Πεπ δεν εμπιστεύεται κανέναν περισσότερο από τον Βέλγο, παρά τα κουρασμένα πόδια του.
Ο Κομπανί τον δικαίωσε και έβαλε και ως κερασάκι και το εκπληκτικό γκολ στη Λέστερ που σφράγισε τον τίτλο για τη Σίτι. Αποχώρησε, κανείς δεν ήρθε στη θέση του και τώρα οι πρωταθλητές παίζουν με Οταμέντι-Φερναντίνιο.
Ο ΓΚΟΥΑΡΔΙΟΛΑ ΕΠΕΛΕΞΕ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΙΝΤΟΓΚΑΝ
Κι εκεί ήρθε η παρέμβαση του Γκουαρδιόλα. Όταν ο Πεπ έχει ένα αγωνιστικό ζήτημα τακτικής, όταν βρίσκεται σε δίλημμα, η επιλογή του είναι πάντα το πιο επιθετικό σενάριο. Δεν το λέμε εμείς, ο ίδιος το έχει δηλώσει και το έχει κάνει πράξη αμέτρητες φορές.
Τώρα όμως, ο Ισπανός διάλεξε τη συντήρηση. Αναγνωρίζοντας τα αμυντικά ζητήματα, ο Γκουαρδιόλα επέλεξε να θωρακίσει καλύτερα το εύθραυστο αμυντικό του δίδυμο. Στο πλευρό του Ρόντρι ήρθε να παίζει χαμηλά ο Γκιντογκάν. Αντί για το κλασικό 4-3-3 με Ντε Μπρόινε κι άλλον ένα ως οκτάρια, η Σίτι πάει τελευταία με 4-2-3-1 με δίδυμο στον άξονα το Γκιντογκάν-Ρόντρι.
Στη θεωρία, ταιριάζουν. Στην πράξη, η Σίτι μ’αυτόν τον τρόπο χάνει και σε άμυνα και σε επίθεση. Ο συνδυασμός είναι μέχρι τώρα καταδικαστικός. Ρόντρι και Γκιντογκάν έχουν ξεκινήσει βασικοί και στις δύο ήττες της Σίτι από Νόριτς και Γουλβς. Η παρουσία τους δεν έδωσε στους πρωταθλητές την αμυντική ασφάλεια που έψαχναν και ταυτόχρονα τους έκανε χειρότερους επιθετικά.
Ξεκινάμε από την άμυνα.
Ο ΡΟΝΤΡΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΜΑ ΦΑΟΥΛ
Ο Ρόντρι, ένας εκπληκτικός ποδοσφαιριστής, ακόμα δεν έχει μάθει όσα απαιτούνται από τη θέση όταν αγωνίζεσαι σε ομάδα Γκουαρδιόλα. Tο δήλωσε κι ο ίδιος: «Μαθαίνω νέα πράγματα, πότε να πάω στην μπάλα, πότε να μείνω πίσω, πότε πρέπει να κάνω ένα τακτικό φάουλ».
Τακτικά φάουλ λέμε τα σκόπιμα φάουλ που κάνει η Σίτι για να σταματήσει χαμηλά μια πιθανή αντεπίθεση όταν γνωρίζει πως είναι ανοιχτή πίσω. Ο Ρόντρι δεν θα έπρεπε να τα αναφέρει, γιατί αυτά είναι τα φάουλ που ο Πεπ αρνείται πως υπάρχουν, αυτά είναι τα φάουλ που οι πολέμιοι του Ισπανού λένε πως όλα θα έπρεπε να τιμωρούνται με κίτρινη.
Τα φάουλ προφανώς και υπάρχουν, είναι κομμάτι της εξυπνάδας της Σίτι, που φροντίζει να τα κάνει χαμηλά και σύντομα, γιατί ξέρει πως αν η μπάλα περάσει τη σέντρα, η κίτρινη είναι πιθανή. Η δήλωση του Ρόντρι βάζει τον μεγεθυντικό φακό στις αντεπιθέσεις της Γουλβς που έγραψαν το 0-2: οι φάσεις έπρεπε να έχουν σταματήσει με φάουλ πολύ νωρίτερα.
ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΗ ΜΕ ΓΚΙΝΤΟΓΚΑΝ
Η αμυντική συμπεριφορά δεν βελτιώθηκε με αυτό το δίδυμο, αλλά ταυτόχρονα έγινε χειρότερη η επίθεση. Ο Γκιντογκάν μοιάζει να έχει εντολή να μην πασάρει ψηλά, να μην περνάει την μπάλα στην επίθεση, αλλά να έχει τελείως συντηρητική συμπεριφορά.
Δείτε το γράφημα του StatsBomb που συγκρίνει τις περσινές του επιδόσεις με τις φετινές. Ο Γερμανός τα κάνει όλα ίδια με πέρυσι, είναι λίγο ανεβασμένος λόγω ρόλου σε τάκλινγκ και κλεψίματα, αλλά έχει τεράστια πτώση στις φορές που στέλνει την μπάλα στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, δηλαδή στην επίθεση. (Deep Progressions)
Πέρυσι από τα πόδια του (με κουβάλημα ή πάσα) η μπάλα έφτανε στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου 11 φορές κάθε 90′. Φέτος έχει πέσει στις 6.3, ενώ ταυτόχρονα έχει σχεδόν μηδαμινή συνεισφορά στη δημιουργία ευκαιριών. O Γερμανός δεν ξέχασε την μπάλα, ούτε βάρυνε στα 28. Έχει άλλες οδηγίες.
Είναι βάσιμο να εικάσει κανείς πως η συντηρητική προσέγγιση του Γκουαρδιόλα έχει συμπεριλάβει και τον Γκιντογκάν. Ο Πεπ φοβάται την άμυνα, θέλει τον Γερμανό «φρουρό» δίπλα στον Ρόντρι, χωρίς ρίσκο στις πάσες, μετρονόμο στο κέντρο.
Η ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΟΥΛΒΣ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ, ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ
Όμως μέχρι στιγμής, δεν έχει βρει ασφάλεια και έχει χάσει τη δημιουργία. Όχι τυχαία, στις δύο ήττες που ήρθαν με Ρόντρι-Γκιντογκάν, ο Ντε Μπρόινε δεν ήταν στη βασική ενδεκάδα: με τη Νόριτς μπήκε στο 57′ (ο Πούκι είχε ήδη κάνει στο 50′ το 3-2), με τη Γουλβς ήταν τραυματίας και εκτός αποστολής.
Με τους Λύκους η ήττα δεν ήρθε από την άμυνα: το πρώτο που συνέβη ήταν μια σχεδόν πρωτοφανής αδυναμία της Σίτι να παράξει ευκαιρίες, να απειλήσει με τον γνωστό, καταιγιστικό ρυθμό της. Δεν είναι πως δεν ερχόταν το γκολ, αλλά πως δεν υπήρχαν καν οι καλές ευκαιρίες. Το ματς τελείωσε με τη Σίτι να μένει στο ισχνό για εκείνη 1.2 xGoals Υπέρ.
Κι όταν η τελευταία αλλαγή του Γκουαρδιόλα αφαίρεσε χαφ και έφερε τη Σίτι να παίζει ταυτόχρονα με Αγκουέρο-Ζεσούς, οι χώροι πια ήταν τεράστιοι και η Γουλβς χτύπησε στην κόντρα. Οι φάσεις των γκολ μιλάνε για κάκιστη αμυντική ισορροπία και τον Οταμέντι να πέφτει στο έδαφος αντί να κόψει, όμως η πραγματική είδηση είναι η επιθετική δυσπραγία, που έφερε τη Σίτι στο τέλος να χάνει τη μάχη των xGoals και τη Γουλβς να έχει καλύτερες ευκαιρίες από τους πρωταθλητές.
ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ
Δεν λέμε πως φταίει ο Γκουαρδιόλα. Αλλά είναι πραγματικά ενδιαφέρον να βλέπεις τον Πεπ να επιλέγει τον συντηρητικό δρόμο: παλιά η απάντηση σε όποια αμυντική ανισορροπία θα ήταν “ωραία, ακόμα μεγαλύτερο ρίσκο, ακόμα περισσότερη επίθεση”.
Τώρα βλέπει το πρόβλημα, προσπαθεί κάπως να σουλουπώσει τα πράγματα και στην ουσία η Σίτι δυσλειτουργεί και στα δύο μισά του γηπέδου. Αξίζει να σκεφτεί κανείς πως ίσως η προσέγγιση του Γκουαρδιόλα έχει σύνδεση με την περσινή σεζόν. Κάποια στιγμή η Σίτι βρέθηκε να χρειάζεται μόνο νίκες για να μπορεί να πάρει ξανά το πρωτάθλημα.
Οι νίκες ήρθαν με ένα ιστορικό σερί. Από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Μάιο η Σίτι δεν γκέλαρε ποτέ και πουθενά και έκανε τις 14 σερί νίκες που χρειαζόταν για να το πάρει ξανά. Και για έρθουν τα τρίποντα, ο Πεπ κράτησε λίγο τα χαλινάρια. Ο Ισπανός «πάρκαρε» τον Σανέ, γιατί δεν ήθελε πια εξτρέμ και στις δύο πλευρές. Ο Στέρλινγκ έμεινε στο ένα άκρο της επίθεσης και στο άλλο έπαιζαν πότε ο Μπερνάρντο Σίλβα, πότε ο Μαχρέζ.
Ο στόχος ήταν ο καλύτερος έλεγχος, η δυνατότητα για λίγο φρένο και συμπλέκτη, όχι το γκάζι μονίμως πατημένο. Ξαφνικά άρχισαν να εμφανίζονται και τα 1-0. Πέντε απ’αυτές τις 14 σερί νίκες ήρθαν με 1-0. Στις προηγούμενες 18 νίκες που είχε πέρυσι η Σίτι, μόνο μια φορά είχε πάρει τρίποντο με 1-0, όταν είχε αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Τότεναμ.
Εικάζω πως ο Γκουαρδιόλα είδε με απόγνωση να βγαίνουν εκτός οι δύο βασικοί του στόπερ και θυμήθηκε ξανά τη συντήρηση, αλλά μέχρι στιγμής δεν του βγαίνει. Έχει τεράστιο ενδιαφέρον να δούμε αν θα επιμείνει στο σχέδιο του ή αν θα σαλπίσει φουλ επίθεση.
Εννοείται πως αν ήταν όλοι υγιείς, δεν θα βρισκόμασταν να κάνουμε αυτήν την κουβέντα. Δεν είναι απλό να χάσεις τους δύο βασικούς στόπερ, ούτε βέβαια μπορεί η Σίτι να είναι αιωνίως ανεπηρέαστη όταν λείπει ο Ντε Μπρόινε, που έκανε εκπληκτικό ξεκίνημα στη σεζόν. Δεν νομίζω πως υπάρχει κανείς που να αμφιβάλει πως αν η Λίβερπουλ ήταν στη θέση της Σίτι, οι θέσεις στη βαθμολογία θα ήταν αντεστραμμένες.
Η ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
Και η Λίβερπουλ, κύριε; Οι πρωταθλητές Ευρώπης αποφάσισαν το καλοκαίρι να κάνουν την περσινή Τότεναμ. Τα χαρτιά λένε πως η Λίβερπουλ δεν έμεινε χωρίς μεταγραφές όπως οι Λονδρέζοι, αφού πήρε ως ελεύθερο τον Άντριαν από τη Γουεστ Χαμ και έδωσε δύο εκατομμύρια για τον Ολλανδό στόπερ Σεπ Φαν Ντεν Μπεργκ. Στην πραγματικότητα η ομάδα του Κλοπ αποφάσισε να μην αποκτήσει ποδοσφαιριστή για την πρώτη ομάδα, παρά μόνο να αλλάξει τον αναπληρωματικό του Άλισον.
Ο Γερμανός πιστεύει πως Κεϊτά και Τσάμπερλεϊν θα είναι «μεταγραφές» φέτος και πως η ομάδα του θα είναι καλύτερη ακόμα και χωρίς προσθήκες, γιατί ο χρόνος λειτουργεί υπέρ της. Όλα αυτά δεν αλλάζουν το γεγονός πως το ρόστερ των Κόκκινων εξακολουθεί να είναι ισχνό σε σχέση με αυτό της Σίτι, ασχέτως της αδυναμίας των πρωταθλητών στο κέντρο της άμυνας.
ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ
Στο χορτάρι η Λίβερπουλ δεν έχει μεγάλες διαφορές σε σχέση με πέρυσι στο φετινό ξεκίνημά της. Ιδού και το γράφημα.
Είναι λίγο πιο επιθετική από πέρυσι (2.10 – 2.00 xGoals Υπέρ) και απειλείται λίγο περισσότερο (1.00 – 0.80 xGoals Κατά). Το τελευταίο είναι και λίγο «στατιστικό» λάθος.
Η ΟΦΘΑΛΜΑΠΑΤΗ ΤΟΥ VAR
Όντως, σε κάποια σημεία των αγώνων η Λίβερπουλ δείχνει να απειλείται με τρόπο που δεν συνήθιζε πέρυσι. Όμως, φέτος υπάρχει το VAR. Η άμυνα των Κόκκινων παίζει ακόμα πιο ψηλά κι όπως ξέρετε οι επόπτες πλέον αφήνουν όλες τις οριακές φάσεις.
Η άμυνα σώζει, το γκολ δεν μπαίνει και μετά βλέπουμε στα ριπλέι πως υπήρχε οφσάιντ. Χωρίς γκολ το VAR δεν παρεμβαίνει, η ευκαιρία και η τελική καταγράφονται εις βάρος της Λίβερπουλ, τα xGoals του αντιπάλου ανεβαίνουν, αλλά όλα συμβαίνουν σε φάση που στην ουσία δεν υπάρχει.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΑΒΟΡΙ, ΟΥΤΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η Λίβερπουλ στα χαρτιά δυσκολεύτηκε πολύ από τη Λέστερ, αφού χρειάστηκε το πέναλτι στις καθυστερήσεις για να νικήσει 2-1. Στην πραγματικότητα οι Κόκκινοι έκαναν το καλύτερό φετινό παιχνίδι τους ταυτόχρονα σε επίθεση και άμυνα: τα xGoals ήταν 2.7-0.4 και η Λέστερ έκανε μόνο δύο σουτ, το πρώτο μετά την πρώτη ώρα του αγώνα.
Η ομάδα του Κλοπ πετάει, έχει και απόδοση και ρέντα. Αλλά δεν γίνεται να μιλάμε για φαβορί και για μεγάλο προβάδισμα. Δεν γίνεται, γιατί κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί στην πορεία των υπολοίπων 30 αγωνιστικών: η Σίτι έμεινε ξαφνικά χωρίς στόπερ, κανείς δεν ξέρει πως θα επηρεαστούν οι ομάδες μέσα στη σεζόν.
Υπάρχουν 90 βαθμοί να παιχτούν και για τις δύο ομάδες και η Σίτι απέδειξε εμφατικά πέρυσι πως μπορεί να κανει ο,τι χρειαστεί. Η Λίβερπουλ μπαίνει σε σερί δύσκολων αγώνων στην Premier, δεν θα συνεχίσει μόνο με νίκες, ενώ φέτος έχει και το Παγκόσμιο Συλλόγων, που θα την αναγκάσει να δώσει 10 αγώνες τον Δεκέμβριο.
Το τέλος του πρώτου γύρου, η διακοπή για το Κύπελλο Αγγλίας το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου θα είναι μάλλον καλύτερο χρονικό σημείο για να μιλήσουμε για την κούρσα.
Πηγή: www.sport24.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Συγκινητική πράξη από πατέρα σε Λύκειο στη Λευκωσία – Viral η ανάρτηση του σχολείου
• Τι κερδίζει τελικά η Κύπρος από την παροχή ευκολιών και υποδομών στις ΗΠΑ;
• Προέβλεψαν οι Simpsons τον νικητή των αμερικάνικων εκλογών;
• Τα 4 ζευγάρια ζωδίων που... δεν θα χωρίσουν ποτέ
• Έκλεψε κοσμήματα αξίας 15 χιλιάδων ευρώ από χρυσοχοείο στη Λάρνακα - Χειροπέδες σε 36χρονο
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις