ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας ΑΞΙΚ - Ρωσικού Κέντρου Λευκωσίας

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας ΑΞΙΚ - Ρωσικού Κέντρου Λευκωσίας

Μνημόνιο Συνεργασίας για την ενίσχυση και διεύρυνση της εκπαιδευτικής συνεργασίας ΑΞΙΚ και Ρωσικού Πολιτιστικού και Επιστημονικού Κέντρου Λευκωσίας, υπέγραψαν την Τετάρτη (16/10), η Διευθύντρια του Ινστιτούτου, Εύη Σωτηρίου και η Διευθύντρια του Κέντρου, Αλίνα Ρατσένκο.

Σε σχετική ανακοίνωση του ΓΤΠ, υπενθυμίζεται ότι το Υπουργικό Συμβούλιο είχε εγκρίνει στις 29 Ιουλίου 2019 την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο.

Τόσο η κ. Σωτηρίου όσο και η κ. Ραντσένκο εξήραν τη σημασία του Μνημονίου όχι μόνο για τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων αλλά και των δύο χωρών, τις οποίες συνδέουν ισχυροί δεσμοί φιλίας και συνεργασίας σε διάφορα επίπεδα. Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης τα επόμενα βήματα και οι μηχανισμοί υλοποίησης του Μνημονίου Συνεργασίας.

Το Μνημόνιο, αναφέρεται, προβλέπει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση κοινών δράσεων, που αφορούν κυρίως τη διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας για επαγγελματικούς σκοπούς στον τομέα του επισιτισμού, των ξενοδοχειακών και του τουρισμού, τη συμμετοχή σε προγράμματα με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση όπως το πρόγραμμα ERASMUS+ και την ενίσχυση του ανοίγματος του ΑΞΙΚ στην ευρωπαϊκή και διεθνή συνεργασία με άλλα ρωσόφωνα εκπαιδευτικά ιδρύματα.  

Οι βασικοί άξονες συνεργασίας αφορούν τη συνεργασία σε θέματα γλώσσας και εκπαίδευσης μέσα από ένα έργο επανασχεδιασμού και ανάπτυξης του περιεχομένου των προγραμμάτων διδασκαλίας ρωσικής γλώσσας που προσφέρει το ΑΞΙΚ, την προώθηση της φοιτητικής και επαγγελματικής κινητικότητας, μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα όπως το πρόγραμμα ERASMUS+, την ανάπτυξη δραστηριοτήτων οι οποίες απορρέουν από το έργο «Διπλωματία της Γαστρονομίας» προσκαλώντας συστηματικά Ρώσους σεφ για παρουσιάσεις σε τάξεις φοιτητών του ΑΞΙΚ προχωρημένου επιπέδου καθώς επίσης και σε επαγγελματικά σεμινάρια τα οποία θα απευθύνονται σε Κύπριους σεφ.

Τέλος προβλέπει την παροχή βοήθειας για εντοπισμό συνεργατών και την ενίσχυση του ανοίγματος του ΑΞΙΚ στην ευρωπαϊκή και διεθνή συνεργασία με άλλα ρωσόφωνα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top