Μεταφέρονται στο ΙΡΑΚ τα αμερικανικά στρατεύματα- Θα πολεμήσουν τους Τζιχαντιστές

Μεταφέρονται στο ΙΡΑΚ τα αμερικανικά στρατεύματα- Θα πολεμήσουν τους Τζιχαντιστές

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ δήλωσε το Σάββατο 19/10 πως το σύνολο των περίπου 1.000 αμερικανικών στρατευμάτων που αποσύρονται από τη βόρεια Συρία, αναμένεται να μεταφερθούν στο δυτικό Ιράκ και να συνεχίσουν την εκστρατεία ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και "να βοηθούν στην άμυνα του Ιράκ".

"Η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη βορειοανατολική Συρία συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς...μιλάμε για βδομάδες όχι για μέρες", είπε ο Έσπερ σε δημοσιογράφους, εν πτήσει για την Μέση Ανατολή.

"Η υπάρχουσα στρατηγική είναι αυτές οι δυνάμεις να μεταφερθούν στο βόρειο Ιράκ" δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, προσθέτοντας πως αυτές αριθμούν περίπου χίλιες.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνεχίζεται η ένταση στο Αιγαίο: Η Τουρκία σήκωσε UAV, επιτηρεί την περιοχή που θα ποντιστεί το καλώδιο

Συνεχίζεται η ένταση στο Αιγαίο: Η Τουρκία σήκωσε UAV, επιτηρεί την περιοχή που θα ποντιστεί το καλώδιο

Σε αυστηρό τόνο απάντησαν διπλωματικές πηγές της Αθήνας στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, με την οποία η Άγκυρα αμφισβητεί τις NAVTEX που εξέδωσαν Ελλάδα και Κύπρος για την έναρξη των ερευνών του γαλλικού σκάφους VB Abeille Marengo, στο πλαίσιο της ηλεκτρικής διασύνδεσης των δύο χωρών.

BEST OF TOTHEMAONLINE