ΕΛΛΑΔΑ

Πολιτική αντιπαράθεση στην Ελλάδα για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια

Πολιτική αντιπαράθεση στην Ελλάδα για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια

Αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης προέκυψε στην Ελλάδα μετά το βέτο του Εμανουέλ Μακρόν στην ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν ανέλαβε πρωτοβουλίες προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο και υποστήριξε ότι «η Ελλάδα ξαναγυρνάει σε ρόλο κομπάρσου στα Βαλκάνια».

Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, ο οποίος με δήλωσή του υποστηρίζει ότι η Ελλάδα «μαζεύει τα σπασμένα της εξωτερικής πολιτικής του κ. Τσίπρα και του θιάσου Κοτζιά - Καμμένου. Οι πολίτες ξέρουν ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε την Ελλάδα επί 4,5 χρόνια κομπάρσο στην Ευρώπη».

Ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κινήθηκε πολύ γρήγορα για να διασφαλίσει τα εθνικά συμφέροντα και για να αποκαταστήσει τη θέση της Ελλάδας στην περιοχή αλλά και την αξιοπιστία της στην Ευρώπη. «Όπως προκύπτει από τα επιτεύγματα των πρώτων εκατό ημερών στα εξωτερικά θέματα, από τη συμπεριφορά των εταίρων μας κι από τα δημοσιεύματα στα ξένα ΜΜΕ, η Ελλάδα ξαναγίνεται πρωταγωνίστρια. Όλα τα άλλα είναι ψέματα, φαντασιώσεις και προφάσεις εν αμαρτίαις», καταλήγει ο κ. Πέτσας.

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Η Κύπρος απαιτεί, οι δολοφόνοι στο σκαμνί» - Διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για τον Θανάση Νικολάου

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Σήκωσε το Κύπελλο ο μικρός Λουκάς: Η συγκινητική ανάρτηση του πατέρα του - Δείτε εικόνες και βίντεο

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Τα τελευταία λόγια της 40χρονης πριν τη δολοφονήσει ο 50χρονος - Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση

Λάκης Γαβαλάς: Απατεώνες με ράσα, δεν είναι μοναχοί αυτοί - Με ποινικό μητρώο ο ιερωμένος που τον έβρισε



ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top