Πολιτική αντιπαράθεση στην Ελλάδα για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια

Πολιτική αντιπαράθεση στην Ελλάδα για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια

Αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης προέκυψε στην Ελλάδα μετά το βέτο του Εμανουέλ Μακρόν στην ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν ανέλαβε πρωτοβουλίες προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο και υποστήριξε ότι «η Ελλάδα ξαναγυρνάει σε ρόλο κομπάρσου στα Βαλκάνια».

Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, ο οποίος με δήλωσή του υποστηρίζει ότι η Ελλάδα «μαζεύει τα σπασμένα της εξωτερικής πολιτικής του κ. Τσίπρα και του θιάσου Κοτζιά - Καμμένου. Οι πολίτες ξέρουν ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε την Ελλάδα επί 4,5 χρόνια κομπάρσο στην Ευρώπη».

Ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κινήθηκε πολύ γρήγορα για να διασφαλίσει τα εθνικά συμφέροντα και για να αποκαταστήσει τη θέση της Ελλάδας στην περιοχή αλλά και την αξιοπιστία της στην Ευρώπη. «Όπως προκύπτει από τα επιτεύγματα των πρώτων εκατό ημερών στα εξωτερικά θέματα, από τη συμπεριφορά των εταίρων μας κι από τα δημοσιεύματα στα ξένα ΜΜΕ, η Ελλάδα ξαναγίνεται πρωταγωνίστρια. Όλα τα άλλα είναι ψέματα, φαντασιώσεις και προφάσεις εν αμαρτίαις», καταλήγει ο κ. Πέτσας.

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Στη Γενεύη ο Ιρανός ΥΠΕΞ για συνάντηση με Ευρωπαίους – «Θα τους ακούσει αλλά δεν θα διαπραγματευτεί»

LIVE: Στη Γενεύη ο Ιρανός ΥΠΕΞ για συνάντηση με Ευρωπαίους – «Θα τους ακούσει αλλά δεν θα διαπραγματευτεί»

Το Ισραήλ συνεχίζει τις αεροπορικές επιδρομές του στο Ιράν, με την Τεχεράνη να απαντά με σφοδρές πυραυλικές επιθέσεις, και με το ενδεχόμενο αμερικανικής εμπλοκής να μην έχει απομακρυνθεί. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Τραμπ θα αποφασίσει εντός δύο εβδομάδων αν θα επιτεθεί στο Ιράν. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE