Χάος στη Χιλή: Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις συμπλοκές

Χάος στη Χιλή: Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις συμπλοκές

Η κρατική καταστολή στη Χιλή ενάντια στις λαϊκές διαδηλώσεις κόστισε τη ζωή σε έντεκα ανθρώπους μέχρι στιγμής.

Την είδηση γνωστοποίησε τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου η κυβερνήτης του Σαντιάγο, Κάρλα Ρουμπιλάρ, αναθεωρώντας προς τα πάνω έναν προηγούμενο απολογισμό επτά νεκρών.

«Ο αριθμός των νεκρών στη διάρκεια των τελευταίων ημερών έχει φθάσει τους έντεκα. Είχαμε τρεις νεκρούς προχθές (Σάββατο) και οκτώ χθες Κυριακή», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Στο μεταξύ, το συνδικάτο των εργαζομένων στο ορυχείο χαλκού Escondida BHP ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ολοήμερη απεργία την Τρίτη 22 Οκτωβρίου σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους διαδηλωτές στη Χιλή.

«Η απεργία είναι προειδοποιητική», δήλωσε ο Πατρίσιο Τάπια, πρόεδρος του συνδικάτου Union #1 του Escondida. Είπε πως οι εργάτες θα απεργήσουν «σε τουλάχιστον μία βάρδια» αύριο.

Ο υπουργός Ορυχείων Μπάλντο Προκούρικα δήλωσε στο Reuters αργά το βράδυ της Κυριακής πως τα ορυχεία της χώρας λειτούργησαν κανονικά στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Η Escondida είναι το μεγαλύτερο ορυχείο χαλκού στον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το κατοχικό καθεστώς προκαλεί - Η πολιτική ηγεσία σε δίλημμα για το ενδεχόμενο κλεισίματος των οδοφραγμάτων

Το κατοχικό καθεστώς προκαλεί - Η πολιτική ηγεσία σε δίλημμα για το ενδεχόμενο κλεισίματος των οδοφραγμάτων

Ενώ συνεχίζεται η παράνομη κράτηση των πέντε Ε/κ από το κατοχικό καθεστώς, οι κομματικές τοποθετήσεις κινούνται ανάμεσα στην «ψυχραιμία» και την ακινησία, με τα οδοφράγματα στο επίκεντρο μιας αμήχανης δημόσιας συζήτησης, την ώρα που η τουρκική πλευρά ενισχύει την παρουσία της στα κατεχόμενα όχι μόνο στρατιωτικά, αλλά και σε επίπεδο ψυχολογικού ελέγχου της κατάστασης.

BEST OF TOTHEMAONLINE