Η Ευρώπη πρέπει να είναι μέρος της λύσης στη Συρία, λέει το Βερολίνο

Η Ευρώπη πρέπει να είναι μέρος της λύσης στη Συρία, λέει το Βερολίνο

Η Ευρώπη πρέπει να είναι μέρος της λύσης στη Συρία, υποστήριξε ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, σχολιάζοντας τη συμφωνία Τουρκίας-Ρωσίας.


Σύμφωνα με τον κ. Ζάιμπερτ, το Βερολίνο χαιρετίζει το γεγονός ότι η εκεχειρία στη βόρειο Συρία θα συνεχισθεί, διευκρίνισε ωστόσο πως υπάρχουν ακόμη πολλά θέματα ανοιχτά που πρέπει να ξεκαθαρίσουν στη συμφωνία αυτή και τόνισε «η Ευρώπη πρέπει να είναι μέρος της λύσης αυτής, γιατί η κρίση αυτή είναι μπροστά στην πόρτα μας και γιατί κάποιες από τις χώρες της ΕΕ βρίσκονται στην ίδια γειτονία. Επίσης πρέπει να ληφθούν υπόψη τα συμφέροντα των Κούρδων που ζουν στην περιοχή».

Να σημειωθεί πως την Πέμπτη στη σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, η Γερμανίδα ΥΠΑΜ, Άνεγκρετ Κραμπ Καρενμπάουερ θα παρουσιάσει το αμφισβητούμενο σχέδιο της για δημιουργία διεθνούς ζώνης ασφαλείας στη βόρειο Συρία, με την συμμετοχή της ΕΕ, της Τουρκίας και της Ρωσίας.

Το σχέδιο αυτό αμφισβητείται τόσο στη Γερμανία, όσο και στο εξωτερικό, ενώ για την ώρα μόνον η Γαλλία δείχνει να θέλει να το συζητήσει.
Πάντως σύμφωνα με το γερμανικό Υπουργείο Άμυνας, τα μηνύματα που λαμβάνονται από το ΝΑΤΟ είναι θετικά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η επιστολή-μήνυμα του ΔΗΚΟ προς τον Χριστοδουλίδη: Ανασχηματισμός, διορισμοί και βλέμμα στο 2028 - Στο Προεδρικό σήμερα η Γραμματεία του κόμματος

Η επιστολή-μήνυμα του ΔΗΚΟ προς τον Χριστοδουλίδη: Ανασχηματισμός, διορισμοί και βλέμμα στο 2028 - Στο Προεδρικό σήμερα η Γραμματεία του κόμματος

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες μεταξύ του ΔΗΚΟ και του Προεδρικού, μετά τη δημοσιοποίηση από την εφημερίδα Πολίτης της εμπιστευτικής επιστολής που απέστειλε ο πρόεδρος του κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη. Η υπόθεση, αποκτά πλέον ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα, καθώς νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το απόγευμα η Γραμματεία του ΔΗΚΟ μεταβαίνει στο Προεδρικό Μέγαρο για άμεση συνάντηση, με τον Πρόεδρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE