ΔΙΕΘΝΗ

Η Frontex προσλαμβάνει 700 μόνιμους συνοριοφύλακες

Η Frontex προσλαμβάνει 700 μόνιμους συνοριοφύλακες

H Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Συνόρων και Ακτοφυλακής "θα κάνει το πρώτο βήμα προς την εκπλήρωση της ενισχυμένης εντολής της" καθώς αρχίζει να προσλαμβάνει συνοριοφύλακες για το δικό της σώμα, ανακοίνωσε την Πέμπτη 24/10 η Κομισιόν. 


Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο, η ΕΕ συμφώνησε ότι το κεντρικό τμήμα της ενισχυμένης υπηρεσίας θα είναι ένα μόνιμο σώμα 10.000 συνοριοφυλάκων - έτοιμο να αναπτυχθεί για να υποστηρίξει τα κράτη μέλη ανά πάσα στιγμή.

Η πρώτη ενιαία τέτοια υπηρεσία της Ευρώπης - θα εκτελεί καθήκοντα διαχείρισης των συνόρων και διαχείρισης της μετανάστευσης για να βοηθήσει τα κράτη μέλη της ΕΕ που αντιμετωπίζουν μεταναστευτική πίεση. Θα αντικαταστήσει τους 1300 αξιωματικούς από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες που αναπτύσσονται επί του παρόντος από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Συνόρων και Ακτοφυλακής στα εξωτερικά σύνορα. Το μόνιμο σώμα θα βοηθήσει στη διεξαγωγή ελέγχων ταυτότητας και εγγράφων, στην επιτήρηση των συνόρων και στην επιστροφή ατόμων που δεν έχουν πλέον το δικαίωμα να παραμείνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι πρώτοι συνοριοφύλακες θα είναι έτοιμοι να αναλάβουν τα νέα καθήκοντά τους τον Ιανουάριο του 2021.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στην δημοσιότητα το όνομα και τα στοιχεία της άτυχης 77χρονης που παρασύρθηκε από όχημα στη Λευκωσία - Ζητά την βοήθεια του κοινού η Αστυνομία

Απίστευτο κι όμως κυπριακό: Μερίδα περιπτέρων πουλά προϊόντα κάνναβης - Δείτε φωτογραφίες

Αυξημένο το επίδομα Τέκνου φέτος - Πότε θα καταβληθεί το επίδομα Πολύτεκνης Μάνας - Όλες οι πληροφορίες

Τελικός Κυπέλλου: Αυτά είναι τα μέτρα ασφαλείας για το Ομόνοια - Πάφος

Μαζικά απειλητικά email σε σχολεία: Ζητήθηκε συνδρομή της Interpol και Europol - Οι ενέργειες που γίνονται



Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε σήμερα Παρασκευή 17/5 γύρω στις 11 το πρωί ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου η ένσταση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, κατά της αίτησης του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για παύση του πρώτου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top