Οι έρευνες συνεχίζονται για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Ο ειδικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης αποκάλυψε νέα στοιχεία της υπόθεσης.
Με την ανεύρεση, ακολούθησαν ένα σωρό νέα ερωτήματα, που πλέον εστιάζονται και στο βίντεο που κατέθεσες στην Αστυνομία.
«Επειδή είναι σε εξέλιξη οι έρευνες, δεν μπορώ να σχολιάσω το περιεχόμενο του βίντεο. Καταλαβαίνεις...».
Λέγεται , ωστόσο, ότι σε αυτό φαίνεται ένα απ' τα περιστατικάbullying που υπέστη ο Βαγγέλης: Συμφοιτητές να παίζουν ένα είδος «μακριάς γαϊδούρας» στο κρεβάτι και μετά να γελούν μαζί του.
«Το μόνο που μπορώ να πω, είναι ο τρόπος που έφτασε στα χέρια μου αυτό το βίντεο: από κάποιον, που με την ευκαιρία ευχαριστούμε δημοσίως, ο οποίος, θέλοντας να βοηθήσει, αξιοποίησε τις καλές σχέσεις που είχε με ορισμένους μέσα στη Σχολή. Μου το παρέδωσε και ενημέρωσα την οικογένεια, την Αστυνομική Διεύθυνση και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση».
Ένα από τα σενάρια που έχουν δημιουργηθεί είναι ότι το βίντεο περιλαμβάνει και σεξουαλικές πράξεις.
«Όχι. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Το διαψεύδω κατηγορηματικά».
Από τις μέχρι τώρα έρευνες, προέκυψαν ευρήματα ή δείγματα σεξουαλικής κακοποίησης;
«Όχι. Επίσης διαψεύδω αυτές τις φήμες. Αυτό που ισχύει είναι πως ο Βαγγέλης υπήρξε ερωτευμένος με μια κοπέλα από την Κρήτη που σπουδάζει στα Γιάννενα. Το κορίτσι, μάλιστα, τον είχε απορρίψει επειδή ο νεαρός ήταν χαμηλών τόνων. Όπως, δηλαδή, είναι πολλοί. Κάθε άνθρωπος έχει το χαρακτήρα του».
Τα περιστατικά με τον ιμάντα και το δέσιμο στην καρέκλα αληθεύουν;
«Δεν ήταν ιμάντας, ήταν πετσέτα. Αληθεύει επίσης ότι τον έβαζαν να κάνει μπάνιο με κρύο νερό, ότι του έσπασαν τις τάβλες από το κρεβάτι... Ψάχνουμε, όμως, να δούμε τα πολύ περισσότερα που μπορεί να συνέβησαν. Η Αστυνομία δουλεύει πολύ σε αυτή την κατεύθυνση. Υπάρχουν αξιωματικοί που έχουν να δουν τις οικογένειές τους ένα μήνα. Και οι δικές μας έρευνες, φυσικά, συνεχίζονται. Γιατί έχω την αίσθηση ότι συνέβη κάτι πολύ παράξενο».
Ο νομικός σύμβουλος της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Ανδρέας Αθανασόπουλος, κατήγγειλε ότι στη διάρκεια εξέτασης που έκανε δέχθηκε απειλές. Εσύ;
«Όχι. Δεν δέχτηκα».
Μάρτυρες που κατέθεσαν για την υπόθεση;
«Ναι. Ένας από τους συμφοιτητές που μίλησε με αλλοιωμένη φωνή στην τηλεόραση αναγνωρίστηκε από κάποιους και έγινε δέκτης απειλητικών μηνυμάτων στο Facebook και στο κινητό του. Οι γονείς του ζήτησαν τη βοήθειά μου και τους συμβούλευσα να ενημερώσουν και την αστυνομική διεύθυνση. Όπως κι έγινε. Είναι πλέον προστατευμένος».
Ο δικηγόρος της οικογένειας, Δημήτρης Μπούκας, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται τελικά για δολοφονία. Ποια είναι η δική σου άποψη;
«Είπε ότι μέχρι να βγουν τα οριστικά αποτελέσματα του πορίσματος του ιατροδικαστή, κ. Βουγιουκλάκη, ο οποίος είναι πολύ σημαντικός στο αντικείμενό του, όλα τα σενάρια μπορεί να περάσουν από το μυαλό μας. Κι αυτό είναι το λογικό, γιατί σε πολλές υποθέσεις έχουμε δει να γίνονται μεγάλες ανατροπές. Καλό είναι, λοιπόν, να κρατάμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας όλες τις εκδοχές. Ο φόνος είναι μία από αυτές».
Σε πόσες, όμως, από τις περιπτώσεις εξαφάνισης που αποδείχθηκαν δολοφονίες βρίσκονται τελικά οι ένοχοι;
Στις περισσότερες. Γι' αυτό η έκκλησή μας πάντα είναι όσοι γνωρίζουν να καταθέτουν ό,τι ξέρουν. Μιλήστε, στην αστυνομία, στην οικογένεια, στον ιδιωτικό ερευνητή, σε ένα δημοσιογράφο. Στην τραγική ιστορία του Άλεξ, για την οποία είχα πάει στη Βέροια αυθημερόν σχεδόν τριάντα φορές, οι ένοχοι βρέθηκαν και καταδικάστηκαν επειδή κάποιοι μίλησαν. Αλλά και σε άλλες υποθέσεις, που, επίσης, έχω ερευνήσει: Του Νίκου Σεργιανόπουλου, του μουσικού που σκότωσε και έθαψε τη γυναίκα του στο πάρκο Πικιώνη, του παιδιού που απήχθη μεσάνυχτα από το σταθμό του Αμαρουσίου...».
Είναι διατεθειμένος ο κόσμος να μιλήσει;
«Συνήθως όχι. Σκέφτονται «Αν καταθέσω, θα μπλέξω». Πρέπει, όμως, να γίνουμε ενεργοί πολίτες. Η κοινωνία των Ιωαννίνων έδειξε αγάπη και καλοσύνη στην οικογένεια και στον Βαγγέλη που χάθηκε, είδαμε όμως ότι ήταν διστακτικοί στο να μιλήσουν...».
Στις περιπτώσεις αρχαιοκαπηλίας που χειρίζεσαι είναι αλλιώς τα πράγματα;
«Εντελώς. Εκεί έχουμε να κάνουμε με άλλη μια κοινωνία. Οι αρχαιοκάπηλοι είναι πανέξυπνοι. Αν διοχέτευαν την ευστροφία τους σε κάτι σωστό, θα είχαν πετύχει πολλά πράγματα. Αλλά μπλέκουν σε περιπέτειες που τους καθιστούν εθνικούς μειοδότες».
Με τις υποθέσεις παιδικής παραβατικότητας τι γίνεται; Ανοίγουν τα στόματα;
«Αυτό είναι ένα θέμα που με απασχολεί πολύ, γιατί σημειώνεται έξαρση τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς, οι γονείς βλέπουν τα σημάδια, αλλά πολλές φορές δεν ξέρουν πώς να τα χειριστούν κι ούτε συνεργάζονται με τους δασκάλους, με έναν ψυχολόγο ή με έναν ιδιωτικό ερευνητή. Κι όταν πια αποφασίζουν να κινητοποιηθούν, η κατάσταση για τα παιδιά τους μπορεί να είναι μη αναστρέψιμη. Κι αυτό είναι κρίμα...»
Πηγή: People
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Απόφαση-Σοκ από το Ηνωμένο Βασίλειο: Με ηλεκτρονική Visa η είσοδος στη χώρα
• Τέσσερα πράγματα που ποτέ δεν πρέπει να αναζητήσεις στην Google - Ο λόγος
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις