Δύο φονικές επιθέσεις από μαχητές της Μπόκο Χαράμ – Έξι νεκροί στη Νιγηρία

Δύο φονικές επιθέσεις από μαχητές της Μπόκο Χαράμ – Έξι νεκροί στη Νιγηρία

Οι μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ εξαπέλυσαν δύο φονικές επιθέσεις εναντίον ψηφοφόρων στη βορειοανατολική Νιγηρία σήμερα, γνωστοποίησε η αστυνομία και πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 6 άνθρωποι και ενώ διεξάγονται προεδρικές εκλογές στη χώρα με κεντρικό ζήτημα αυτό της ανασφάλειας που επικρατεί.

Μία επίθεση σημειώθηκε στη Νγκάλντα, στην πολιτεία Γιόμπε, επιβεβαίωσε σε  τηλεφωνική επικοινωνία με το πρακτορείο Ρόιτερς ο αστυνομικός διοικητής της  πολιτείας Ντανλάντι Μάρκους.

Η δεύτερη επίθεση σημειώθηκε στο χωριό Ουόρου, στην πολιτεία Γκόμπε, όπου ζουν στην πλειονότητά τους μέλη της φυλής Φουλάνι, ανέφερε η πηγή των υπηρεσιών  ασφαλείας. 

Και στις δύο επιθέσεις ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον ψηφοφόρων καθώς εκείνοι  πήγαιναν πεζή στα εκλογικά κέντρα για να ψηφίσουν, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 3 άνθρωποι σε κάθε επίθεση.
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Ανέπεμψε έξι νόμους - Ζήτησε από τη Βουλή μικρές αλλαγές για πολλαπλές συντάξεις

ΠτΔ: Ανέπεμψε έξι νόμους - Ζήτησε από τη Βουλή μικρές αλλαγές για πολλαπλές συντάξεις

Υπέρ των Νόμων που ψήφισε η Βουλή για τη ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων κρατικών αξιωματούχων τάσσεται επί της αρχής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Ωστόσο, στη βάση υποδείξεων της Νομικής Υπηρεσίας, ζητεί από τη Βουλή να προβεί σε μικρές αλλαγές, ώστε να ξεπεραστούν ζητήματα που αφορούν τη συνταγματικότητα ή τη δυνατότητα εφαρμογής τους, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE