ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Ξεσηκώνονται οι κάτοικοι δύο κοινοτήτων - Αναβρασμός για εργοστάσιο σκυροδέρματος

ΚΥΠΡΟΣ: Ξεσηκώνονται οι κάτοικοι δύο κοινοτήτων - Αναβρασμός για εργοστάσιο σκυροδέρματος

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας Πυργών – Κόρνου ανακοίνωσε το Σάββατο (26/10) ότι μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου (23 Οκτωβρίου) να εγκρίνει την αλλαγή του συμβολαίου εκμίσθωσης ώστε ο μισθωτής να μπορεί να δημιουργήσει εργοστάσιο παραγωγής και ανακύκλωσης ασφαλτικού σκυροδέματος μέσα στο δάσος Σταυροβουνίου, επικρατεί μεγάλη αναστάτωση και αναβρασμός στις δύο Κοινότητες.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι γίνονται συσκέψεις ώστε να οργανωθούν μεγάλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας καθώς πρόκειται για δημιουργία εργοστασίου βαριάς βιομηχανίας μέσα στο δάσος του Σταυροβουνίου, δίπλα από τις Κοινότητες Κόρνου - Πυργών, δύο στρατόπεδα καταδρομέων, δύο μετόχια της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου, και δύο ζώνες Νatura 2000.

Στην ανακοίνωση η ομάδα Πρωτοβουλίας διερωτάται γιατί το Υπουργικό Συμβούλιο προχώρησε σε αλλαγή του συμβολαίου εκμίσθωσης της κρατικής γης, ενώ εκκρεμεί σχετική δικαστική απόφαση, γιατί δεν λήφθηκε υπόψη η επιστημονική μελέτη που έγινε για λογαριασμό της Ομάδας Πρωτοβουλίας Πυργών και πόσο δημόσιο χρήμα θα διασπαθισθεί αν και εφόσον γίνει το εργοστάσιο στο Σταυροβούνι και στη συνέχεια δοθούν από το κράτος αποζημιώσεις στην εταιρεία για να το μεταφέρει στη Ζώνη Οχληράς Βιομηχανίας στην Κόση.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ανατράπηκε μικρή βάρκα με δύο άτομα - Σε εφαρμογή το «ΝΕΑΡΧΟΣ»

• Καλλίγραμμο μοντέλο έζησε τη φρίκη στα χέρια διεστραμμένου οδοντιάτρου - Τη νάρκωσε και τη βίασε

• Σε κρίσιμη κατάσταση 89χρονος - Παρασύρθηκε απο αυτοκίνητο ενώ διασταύρωνε

• Έξι συλλήψεις μετά την καταγγελία βιασμού του 5χρονου στην Αλεξανδρούπολη - Δύο συνομήλικοί του φέρονται να ασέλγησαν στο παιδί

• Απόδραση «κομμωτή»: Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα



Κυπριακό και Μέση Ανατολή στο επίκεντρο συνάντησης ΠτΔ με Μόνιμους Αντιπροσώπους ΣΑ

Κυπριακό και Μέση Ανατολή στο επίκεντρο συνάντησης ΠτΔ με Μόνιμους Αντιπροσώπους ΣΑ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης παρέθεσε σήμερα, 27 Σεπτεμβρίου, γεύμα προς τους Μόνιμους Αντιπροσώπους των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top