ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γενικός Γραμματέας ΑΚΕΛ: Η σιωπή στο θέμα των πολιτογραφήσεων σημαίνει ενοχή

Γενικός Γραμματέας ΑΚΕΛ: Η σιωπή στο θέμα των πολιτογραφήσεων σημαίνει ενοχή

Η σιωπή στο θέμα των πολιτογραφήσεων σημαίνει ενοχή, δεν σημαίνει τίποτα άλλο, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού ο οποίος είπε ότι η κυβέρνηση "εξακολουθεί να κρύβεται και να αφορίζει όποιους της υποβάλουν ερωτήματα". Ζήτησε δε απαντήσεις από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για το θέμα.

Σε δηλώσεις του ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Αμμοχώστου Σίμο Ιωάννου και αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου, ο κ. Κυπριανού εξέφρασε λύπη για τον τρόπο, όπως είπε, με τον οποίον ο ίδιος ο Πρόεδρος, αλλά γενικότερα η κυβέρνηση αντιδρά σε αυτό το θέμα.
 
«Ένα θέμα, το οποίο έχει εκθέσει διεθνώς την Κυπριακή Δημοκρατία. Ένα θέμα το οποίο έχει γυριστεί σε φιλμ με όχι τυχαίους ηθοποιούς - Μέριλ Στριπ, Αντόνιο Μπαντέρας και άλλους σημαντικούς ηθοποιούς - οι οποίοι δυσφημίζουν τη χώρα μας και αντί η κυβέρνηση να νιώσει την ανάγκη να χύσει άπλετο το φως της διαφάνειας και να ξεκαθαρίσει αυτό το θέμα εξακολουθεί να κρύβεται και να αφορίζει όποιους της υποβάλουν ερωτήματα», σημείωσε.
 
«Θα ρωτήσω λοιπόν», πρόσθεσε, «ξανά και την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρόεδρο και τον ίδιο τον κ. Προδρόμου - ο οποίος σήμερα πρέπει να πω ακύρωσε τον εαυτό του. Είπε ότι δεν έχουν διατάξει οποιαδήποτε έρευνα για το θέμα των πολιτογραφήσεων, ενώ ο ίδιος την περασμένη εβδομάδα με την ολοκλήρωση των εργασιών του Υπουργικού Συμβουλίου εξήγγειλε τη διεξαγωγή έρευνας με την οποία είχαμε διαφωνήσει με τον τρόπο που θα γινόταν. Σήμερα διέψευσε τον εαυτό του».
 
«Ρωτώ λοιπόν τον κ. Αναστασιάδη και πρέπει να απαντήσουν. Πρέπει να καταλάβουν ότι η σιωπή δεν θα αφήσει το θέμα να ξεπεραστεί κι όλα καλά όλα ωραία συνεχίζεται η ζωή μας. Επαναλαμβάνω ότι η χώρα μας δυσφημίζεται διεθνώς κι αυτό οφείλεται σε ενέργειες στις οποίες συμμετέχει ο ίδιος ο κ. Αναστασιάδης. Ρωτώ λοιπόν τον κ. Αναστασιάδη να απαντήσει ξεκάθαρα. Έχει χρησιμοποιηθεί το αεροπλάνο του Σαουδάραβα, τον οποίον είχαν πολιτογραφήσει το 2016, για μετακινήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας; Με ποιους όρους και με ποιες προϋποθέσεις έχει χρησιμοποιηθεί; Πού έχει επενδύσει αυτός ο Σαουδάραβας; Θα ήταν χρήσιμο να μας πουν. Πού έχει επενδύσει και του έχει δοθεί το κυπριακό διαβατήριο;», είπε.
 
Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι ένας τυχαίος άνθρωπος, ο οποίος όπως πολλοί άλλοι ασχολείται με αυτό το θέμα που ονομάζεται πολιτογραφήσεις. «Είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διέπεται το αξίωμα του από κώδικες δεοντολογίας και ηθικής. Ο ίδιος είχε εξαγγείλει κώδικα συμπεριφοράς όταν αναλάμβανε την προεδρία της Δημοκρατίας. Πόσον όλα αυτά τα οποία κάνει είναι εναρμονισμένα με τον κώδικα δεοντολογίας και ηθικής που πρέπει να διέπει τον οποιονδήποτε έχει ένα δημόσιο αξίωμα; Αναμένουμε λοιπόν απαντήσεις από τον κ. Αναστασιάδη και επαναλαμβάνω ότι η σιωπή σημαίνει ενοχή, δεν σημαίνει τίποτα άλλο», πρόσθεσε.
 
Ενότητα
----
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου περί ενότητας, είπε πως ο κ. Νεοφύτου το τελευταίο διάστημα αναφέρεται επανειλημμένα στα ζητήματα της ενότητας, λέγοντας ότι έχει γίνει θρύψαλα το εσωτερικό μέτωπο.
 
«Εγώ θα συμφωνήσω απολύτως ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες, πολλά προβλήματα και στο Κυπριακό και στον τομέα της οικονομίας αλλά και στα προβλήματα της διαπλοκής και της διαφθοράς και θα ήταν κάτι περισσότερο από επιθυμητό να υπάρχει ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο», σημείωσε.
 
«Ποιος έχει την πρώτη ευθύνη όμως για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες που θα προωθούν την ενότητα στο εσωτερικό; Ο εκάστοτε Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σε αυτή τη φάση ο κ. Αναστασιάδης», είπε.
 
Ανέφερε ότι στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, «συμπεριφέρεται με παλινδρομήσεις, αντιφάσεις, κατηγορεί όποιον του υποβάλει ερωτήματα, όποιον του ασκεί κριτική ότι προωθεί τα τουρκικά σχέδια, γκρεμίζοντας ουσιαστικά την κάθε δυνατότητα συνεννόησης».
 
Σε ό,τι αφορά τα θέματα τα οικονομικά, συνέχισε ο κ. Κυπριανού, η πολιτική που ακολουθούν τα τελευταία χρόνια είναι πολιτική που εξυπηρετεί τους λίγους και αδιαφορεί για τους πολλούς. «Και σε ό,τι αφορά τα θέματα διαπλοκής και διαφθοράς το όνομα του δυστυχώς είναι στην πρώτη γραμμή. Και με δική του ευθύνη προσωπική έχουμε κατρακυλήσει στους δείκτες της διαφθοράς και της διαπλοκής. Και το χειρότερο από όλα είναι αντί να απαντήσει για να υπερασπιστεί το όνομα της Κυπριακής Δημοκρατίας όχι μόνο απλά δεν απαντά σιωπά, αλλά επικρίνει όποιους τολμούν να του υποβάλουν ερωτήματα για να ξεκαθαρίσουν τα θέματα», πρόσθεσε.

Με αυτά τα δεδομένα αντιλαμβάνεστε, είπε, ότι δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα στο εσωτερικό. «Ως εκ τούτου ο κ. Νεοφύτου καλά κάνει πρώτα να στραφεί στον κ. Αναστασιάδη και να του ζητήσει να εργαστεί για να διαμορφωθούν προϋποθέσεις ενότητας στο εσωτερικό μέτωπο», συμπλήρωσε.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top