Καμερούν: Τουλάχιστον 42 νεκροί σε κατολίσθηση

Καμερούν: Τουλάχιστον 42 νεκροί σε κατολίσθηση

Τουλάχιστον 42 είναι οι νεκροί από την κατολίσθηση του εδάφους που σημειώθηκε τη νύχτα της Δευτέρας 28/10 προς την Τρίτη στο Μπαφουσάμ, στο δυτικό Καμερούν, καταπλακώνοντας δεκάδες σπίτια, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο.

Η τραγωδία σημειώθηκε σε μια συνοικία της πόλης αυτής, σε απόσταση 300 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Γιαουντέ.

Η πλαγιά ενός λόφου, στον οποίο είχαν χτιστεί αυθαίρετα χαμόσπιτα, κατέρρευσε εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης που συνεχιζόταν επί δύο ημέρες στην περιοχή, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος. "Τα σπίτια που κατέρρευσαν είχαν χτιστεί στην πλαγιά του λόφου, σε μια επικίνδυνη ζώνη", είπε.

"Οι έρευνες συνεχίζονται. Φοβόμαστε ότι υπάρχουν και άλλοι νεκροί", πρόσθεσε η ίδια πηγή. Σύμφωνα με το ραδιόφωνο, μεταξύ των θυμάτων ήταν και τέσσερις έγκυες γυναίκες.

Στις φωτογραφίες που κυκλοφορούν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται σπίτια, χτισμένα από λάσπη και λαμαρίνες, στην πλαγιά ή στη βάση του λόφου.

Άνδρες με κράνη ασφαλείας και φτυάρια στα χέρια ψάχνουν στην πηχτή λάσπη. Ο Πρόεδρος του Καμερούν, Πολ Μπιγιά,  συλλυπήθηκε τις οικογένειες των θυμάτων με ένα μήνυμα που μεταδόθηκε το βράδυ από την τηλεόραση.

 ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE