Η έρευνα που μαρτυρά πως στην Ελλάδα παίζεται μπάλα μόνο για ένα ημίχρονο

Η έρευνα που μαρτυρά πως στην Ελλάδα παίζεται μπάλα μόνο για ένα ημίχρονο

Η διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα είναι 90 λεπτά. Πολλές φορές τυχαίνει να πέσεις πάνω σε ένα παιχνίδι που οι διακοπές είναι τόσες πολλές και σε κάνει να αναρωτιέσαι πόσος είναι ο καθαρός χρόνος αγώνα. Άλλες φορές ένα ματς είναι τόσο εντυπωσιακά γρήγορο, δίχως η δράση να σταματάει συχνά, όπου μετά από ένα ημίχρονο νιώθεις σα να έχεις παρακολουθήσει… τρία παιχνίδια μαζί.

Το CIES, διεθνές παρατηρητήριο ποδοσφαίρου που εδρεύει στην Ελβετία, προχώρησε σε μια σχετική μελέτη χρησιμοποιώντας τα αποκλειστικά δεδομένα της InStat για 35 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα συνολικά. Το συμπέρασμα είναι πως ο πραγματικός (καθαρός) χρόνος παιχνιδιού ενός ποδοσφαιρικού αγώνα ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με το πρωτάθλημα και τον σύλλογο.

Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου, το υψηλότερο ποσοστό αποτελεσματικού χρόνου παιχνιδιού μετρήθηκε στην Allsvenskan, την πρώτη κατηγορία του σουηδικού πρωταθλήματος – κατά μέσο όρο 59,7% των λεπτών ανά αγώνα. Αντιθέτως, το μικρότερο ποσοστό αποτελεσματικού χρόνου παιχνιδιού συναντάται στο πρωτάθλημα της Τσεχίας (50,2%). Η ελληνική Super League βρίσκεται στην 3η θέση από το τέλος στην σχετική λίστα, με 50.9%. Σε απλή μετάφραση ο καθαρός χρόνος ποδοσφαίρου σε μια αναμέτρηση πρωταθλήματος στη χώρα μας είναι το… ένα στα δύο 45λεπτα.

Τα στοιχεία τόσο σε επίπεδο πρωταθλήματος όσο και σε επίπεδο κλαμπ είναι διαθέσιμα στην 272η έκδοση του CIES Weekend Post. Τα ευρήματα αποκαλύπτουν μεγάλες αποκλίσεις ανά γεωγραφική περιοχή της ηπείρου. Οι υψηλότερες τιμές που καταγράφηκαν στη Βόρεια και τη Δυτική Ευρώπη, μαρτυρούν πιο ανοικτό στυλ παιχνιδιού και μεγαλύτερη πειθαρχία των παικτών. Μεταξύ των πέντε μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, η γερμανική Bundesliga (57,1%) έχει τον υψηλότερο αποτελεσματικό χρόνο παιχνιδιού, ενώ η ισπανική La Liga έχει το χαμηλότερο (53,3%).

Η κατάταξη των 35 εξεταζόμενων πρωταθλημάτων με βάση τον καθαρό χρόνο παιχνιδιού

Σε επίπεδο συλλόγου, το ποσοστό ρεκόρ του πραγματικού χρόνου παιχνιδιού εντοπίστηκε τους αγώνες της σουηδικής GIF Sundvall (63,2%). Η ολλανδική AZ Alkmaar (62,9%) και η σουηδική Helsingborgs (62,8%) είναι επίσης στην πρώτη τριάδα. Στο άλλο άκρο υπάρχουν τρεις ισπανικές ομάδες: Alcorcón (45,8%), Getafe (45,9%) και Rayo Vallecano (46,2%).

Οι υψηλότερες τιμές για τα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα σημειώθηκαν στις αναμετρήσεις της Μπάγερν Μονάχου (62,0%), της Λυών (61,5%) και της Παρί Σεν Ζερμέν (60,7%). Στην Ελλάδα, η υψηλότερη τιμή καθαρού χρόνου παιχνιδιού συναντάται στα παιχνίδια της Ξάνθης (55.6%), του Ολυμπιακού (53.4%) και των Παναιτωλικού – Αστέρα (53.3%). Στην τελευταία θέση της σχετικής λίστας είναι η ΑΕΚ με ποσοστό 46.9%.

Η έρευνα που μαρτυρά πως στην Ελλάδα παίζεται μπάλα μόνο για ένα ημίχρονο

Αναλυτικά η σχετική κατάταξη των ομάδων στην Super League:

Ξάνθη 55.6%

Ολυμπιακός 53.4%

Παναιτωλικός 53.3%

Αστέρας 53.3%

Λαμία 52.3%

Βόλος 51.7%

Παναθηναϊκός 50.5%

ΟΦΗ 49.9%

Άρης 49.8%

ΠΑΟΚ 49.8%

Ατρόμητος 49.4%

Πανιώνιος 48.5%

ΑΕΛ 47.7%

ΑΕΚ 46.9%

Πηγή: www.contra.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τραμπ: Οι χώρες που παίρνουν πετρέλαιο μέσω των Στενών να φροντίσουν για την ασφάλεια διέλευσης - Διώξτε τους Αμερικανούς, λένε οι Ιρανοί στις χώρες του Κόλπου

Τραμπ: Οι χώρες που παίρνουν πετρέλαιο μέσω των Στενών να φροντίσουν για την ασφάλεια διέλευσης - Διώξτε τους Αμερικανούς, λένε οι Ιρανοί στις χώρες του Κόλπου

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή διανύει την 15η μέρα, χωρίς ορατό τέλος ενώ η ενεργειακή κρίση απειλεί να λυγίσει την παγκόσμια οικονομία. Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία για να διασφαλίσουν ότι τα Στενά του Ορμούζ θα παραμείνουν ανοικτά. Η κυβέρνηση Τραμπ απέρριψε τις προσπάθειες των συμμάχων της Μέσης Ανατολής να ξεκινήσουν διπλωματικές διαπραγματεύσεις με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στο Ιράν.

BEST OF TOTHEMAONLINE