Η ΕΚΤ δεν έδωσε έγκριση για εκτύπωση επετειακού χαρτονομίσματος στη μνήμη του Φαζίλ Κουτσούκ

Η ΕΚΤ δεν έδωσε έγκριση για εκτύπωση επετειακού χαρτονομίσματος στη μνήμη του Φαζίλ Κουτσούκ

Η παραγωγή επετειακών χαρτονομισμάτων δεν τυγχάνει ούτε έγκρισης ούτε ρύθμισης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος της ΕΚΤ, διαψεύδοντας ότι επετειακό χαρτονόμισμα που θα παρουσιαστεί στα κατεχόμενα στη μνήμη του Φαζίλ Κουτσούκ έτυχε της έγκρισης της ευρωπαϊκής τραπεζικής εποπτικής αρχής.

 
Ανακοίνωση του ιδρύματος Φαζίλ Κουτσούκ, που δημοσιεύθηκε νωρίτερα στα κατεχόμενα, αναφέρει ότι το χαρτονόμισμα με αξία «μηδέν ευρώ» εκτυπώθηκε κατόπιν άδειας της ΕΚΤ και θα παρουσιαστεί το μεσημέρι της Παρασκευής στο Μουσείο Φαζίλ Κουτσούκ στην κατεχόμενη Λευκωσία.
 
 
«Τα μόνα χαρτονομίσματα που αναγνωρίζονται από την ΕΚΤ ως νόμιμα τραπεζογραμμάτια είναι τα χαρτονομίσματα που εκδίδονται από το Ευρωσύστημα», ανέφερε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος της ΕΚΤ σε απάντησή του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
 
Σημείωσε παράλληλα ότι η παραγωγή του εν λόγω επετειακού χαρτονομίσματος δεν τυγχάνει ούτε έγκρισης ούτε ρύθμισης από την ΕΚΤ, διευκρινίζοντας πως αν τέτοια χαρτονομίσματα εκτυπωθούν πρέπει να συνάδουν με τους κανόνες της ΕΚΤ, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα εκληφθούν ως αυθεντικά.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ιδρύματος, το χαρτονόμισμα σχεδιάστηκε από τον Ολλανδό Κριστιάν Πέτερμαν και τυπώθηκε σε εξουσιοδοτημένο από την ΕΚΤ τυπογραφείο στη Γαλλία και διαθέτει το υδατογράφημα και το ολόγραμμα  του πραγματικού ευρώ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE