ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο 0.7% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη, στο -0,6% στην Κύπρο τον Οκτώβρη

Στο 0.7% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη, στο -0,6% στην Κύπρο τον Οκτώβρη

Ο ετήσιος πληθωρισμός της ζώνης του ευρώ αναμένεται να είναι 0,7% τον Οκτώβριο του 2019, από 0,8% το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με μια σύντομη εκτίμηση την Πέμπτη 31/10 της Στατιστικής Υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναφορικά με τα βασικά στοιχεία του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ, οι υπηρεσίες αναμένεται να έχουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Οκτώβριο (1,6% έναντι 1,5% το Σεπτέμβριο), ακολουθούμενες από τρόφιμα, αλκοόλ και καπνό (1,6%) τα μη ενεργειακά προϊόντα (0,3% σε σύγκριση με 0,2% το Σεπτέμβριο) και την ενέργεια (-3,2% σε σύγκριση με -1,8% το Σεπτέμβριο).

Συγκεκριμένα στην Κύπρο ο πληθωρισμός εκτιμάται σε -0,6% τον Οκτώβριο του 2019, από -0,5% το Σεπτέμβριο και 1,9% τον Οκτώβριο του 2018. Στην Ελλάδα ο πληθωρισμός μειώθηκε στο -0,2%, από 0,2% το Σεπτέμβριο του 2019 και 1,8% τον Οκτώβριο του 2018.

Την ίδια ώρα, το εποχικά διορθωμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,2% στη ζώνη του ευρώ (ΕΑ19) και κατά 0,3% στην ΕΕ28 κατά το τρίτο τρίμηνο του 2019, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2019, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,2% και στις δύο ζώνες. Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το εποχικά διορθωμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,1% στη ζώνη του ευρώ και κατά 1,4% στην ΕΕ28 το τρίτο τρίμηνο του 2019, μετά από + 1,2% στη ζώνη του ευρώ και + 1,4% στην ΕΕ28 κατά το προηγούμενο τρίμηνο.

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κλεόπας Κουλουμά στο Podcast του «Τ» - Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία: «Προσποιούμουν τον νεκρό» - Το προφητικό όνειρο για το μακελειό

Ναυαγοσώστες: Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Η λύση και η επαρχία στην «κορυφή»

Ιώσεις: Αυξήθηκαν τα περιστατικά ενώ τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού - Ο λόγος και τι πρέπει να προσέξουμε

Τρομακτικές στιγμές για 69χρονο: Έχασε την ισορροπία του και κατέπεσε σε βράχια στο φαράγγι του Άβακα - Η κατάσταση υγείας του

Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Η εφαρμογή στο κινητό της άτυχης 47χρονης οδήγησε τις Αρχές σε λανθασμένο σημείο

Απόστολος Λύτρας: Οι αναρτήσεις αγάπης για τη Σοφία Πολυζωγοπούλου πριν από τον άγριο ξυλοδαρμό



Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Διάλειμμα μέχρι τις 14:30 πήρε η διαδικασία για την ακρόαση του αιτήματος της Αστυνομίας για οκταήμερη προσωποκράτηση του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top