Το παράκαναν με τα φιμέ τζάμια στην Κύπρο – «Εγώ γιατί να είμαι εκτεθειμένος στον νόμο;»

Το παράκαναν με τα φιμέ τζάμια στην Κύπρο – «Εγώ γιατί να είμαι εκτεθειμένος στον νόμο;»

Η νέα μόδα των φιμέ τζαμιών στα πίσω παράθυρα των αυτοκινήτων προκαλεί ανισότητα.

Ο λόγος είναι πολύ απλός για τους σχετικούς με το αντικείμενο:

Σε περίπτωση που ένας πολίτης οδηγεί αυτοκίνητο με φιμέ τζάμια, μπορεί να κρύβει την παρανομία του ή τη μη συμμόρφωσή τους με τους νόμους. Αν για παράδειγμα, ένας οδηγός δεν φροντίσει τα παιδιά του στα πίσω καθίσματα να φέρουν ζώνη ασφαλείας ή/και ειδικό κάθισμα –εφόσον είναι απαραίτητο- ο αστυνομικός που ασκεί έλεγχο δεν θα το αντιληφθεί αν τα πίσω τζάμια είναι φιμέ. Με απλά λόγια, δεν θα δεχθεί παρατήρηση ο οδηγός και κατά συνέπεια δεν θα συμμορφωθεί, με τον κίνδυνο να τραυματιστεί κάποιος να είναι ορατός.

Δικαιολογημένα ένας πολίτης πρόσφατα εστίασε στο πιο πάνω γεγονός, όταν κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο. «Εγώ γιατί να είμαι εκτεθειμένος στον νόμο;» διερωτήθηκε.

*Νεότερη ενημέρωση (15:58): Επειδή κάποιοι αναγνώστες επικοινώνησαν μαζί μας, να διευκρινίσουμε πως δεν κάναμε λόγο για παρανομία. Άλλωστε στο εγχειρίδιο αλλαγών, μετατροπών και προσαρμογών, σημειώνεται: 'Απαγορεύεται η οποιαδήποτε αλλαγή του χρώματος με οποιαδήποτε τρόπο ή μέθοδο ή μέσω επικόλλησης μεμβράνης, που διαφοροποιεί τον αρχικό χρωματισμό του εμπρόσθιου ανεμοθώρακα και των εμπρόσθιων πλαϊνών (οδηγού και συνοδηγού) υαλοπινάκων, όπως αυτοί έχουν κατασκευαστεί και εγκριθεί. Η αλλαγή του χρώματος με οποιαδήποτε τρόπο ή μέθοδο ή μέσω επικόλλησης μεμβράνης στους υπόλοιπους υαλοπίνακες επιτρέπεται'.

Ο συνετός

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE