ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όχι από τους δημότες Πέγειας στην συνένωση με μικρότερες κοινότητες

Όχι από τους δημότες Πέγειας στην συνένωση με μικρότερες κοινότητες

Όχι στην ενοποίηση του Δήμου Πέγειας με κοινότητες της χαμηλής περιοχής είπαν χτες οι κάτοικοι της Πέγειας στο πλαίσιο πανδημοτικής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου. 

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Πέγειας, Μαρίνος Λάμπρου ανέφερε ότι ο  Δήμος Πέγειας θα διεκδικήσει με όλα τα διαθέσιμα μέσα, την συνέχιση της επιτυχημένης αυτόνομης πορείας του και θα απαιτήσει δυναμικά σ’ όλα τα επίπεδα την διάσωσή του, προς όφελος των Δημοτών και επισκεπτών της.

Πρόσθεσε ότι ο Δήμος Πέγειας διαθέτει πέραν των 9.000 κατοικιών και πέραν των 700 επαγγελματικών υποστατικών, υπάρχουν 8.130 υδομετρητές νερού της δημοτικής υδατοπρομήθειας, άλλοι 1000 περίπου εξυπηρετούνται από τοπικές πηγές, ο μόνιμος πληθυσμός της Πέγειας υπολογίζεται στους 15.000 κατοίκους ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 50.000 . 

Ο Δήμαρχος Πέγειας είπε ότι το θέμα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ειδικά τα διάφορα σενάρια που συζητούνται, έτυχαν ευρείας και εκτεταμένης συζήτησης στην Ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου και ομόφωνη είναι η απόφαση όλων των Δημοτικών Συμβούλων, να αντισταθούν σε κάθε προσπάθεια, που θα επιχειρεί την υποβάθμιση του Δήμου Πέγειας, με την συνένωση του με Κοινότητες ή άλλους Δήμους προς τα Βορειοανατολικά και συγκεκριμένα είτε με την Κισσόνεργα, Χλώρακα, Έμπα, Λέμπα ή ακόμα και με τον Δήμο Πάφου. 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top