Νεκροί μαθητές από έκρηξη στο Αφγανιστάν

Νεκροί μαθητές από έκρηξη στο Αφγανιστάν

Τουλάχιστον εννέα μαθητές φαίνεται να έχασαν την ζωή τους από έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου (02/11) στην επαρχία Τάκχαρ, στα νοτιοανατολικά του Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έκρηξη έγινε την ώρα που οι μαθητές πήγαιναν σχολείο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες αναμένουμε υπόλοιπα σε λίγο.

Να σημειώσουμε ότι τον Οκτώβριο, δύο εκρήξεις έπληξαν το τζαμί που βρίσκεται στην περιοχή Τζο Νταρά στην επαρχία Χουσκά Μεϊνά, κατά την προσευχή της Παρασκευής. Τουλάχιστον 62 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Το Αφγανιστάν πλήττεται εδώ και καιρό από ασταθή κατάσταση ασφάλειας. Η κυβέρνηση μάχεται τους Ταλιμπάν για σχεδόν δύο δεκαετίες, καθώς και την τρομοκρατική οργάνωση ISIS που δραστηριοποιείται στη χώρα από το 2015.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Δένεια, Άγκυρα και ΟΗΕ: Ο Ερχιουρμάν δείχνει τις προτεραιότητές του

Κυπριακό: Δένεια, Άγκυρα και ΟΗΕ: Ο Ερχιουρμάν δείχνει τις προτεραιότητές του

Το πρόσφατο επεισόδιο στη Δένεια με τον κατοχικό στρατό, ήρθε να υπενθυμίσει, με τον πιο ωμό τρόπο, πως η τουρκική κατοχή παραμένει ενεργή και προκλητική. Όσοι έσπευσαν να υποδεχθούν την λεγόμενη «εκλογή» του Τουφάν Ερχιουρμάν ως μια «ευκαιρία για επανεκκίνηση» στο Κυπριακό, βλέπουν πλέον την πραγματικότητα να τους διαψεύδει. Ο νέος κατοχικός ηγέτης, δείχνει από νωρίς ποιες είναι οι προτεραιότητές του- και αυτές βρίσκονται αναμφίβολα στην Άγκυρα.