Βανδαλισμοί από διαδηλωτές στα γραφεία του Xinhua στο Χονγκ Κονγκ

Βανδαλισμοί από διαδηλωτές στα γραφεία του Xinhua στο Χονγκ Κονγκ

Τα γραφεία του κρατικού κινεζικού πρακτορείου ειδήσεων Xinhua υπέστησαν  μεγάλους βανδαλισμούς από αντικυβερνητικούς διαδηλωτές το Σάββατο 2/11 στο Χονγκ Κονγκ.  

 
Ήταν η πρώτη φορά που το ειδησεογραφικό πρακτορείο γίνεται στόχος στους πέντε  μήνες κοινωνικών ταραχών που σαρώνουν το ημιαυτόνομο έδαφος.  Διαδηλωτές έσπασαν γυάλινες πόρτες, έριξαν κόκκινη μπογιά στους τοίχους και  έβαλαν φωτιές μέσα στην είσοδο του κτιρίου.  

Στο μεταξύ η αστυνομία έκανε χρήση αντλιών νερού, δακρυγόνων και πλαστικών  σφαιρών για να διαλύσει τους διαδηλωτές σε πολλές περιοχές της πόλης.   
 
Το Xinhua καταδίκασε τους βανδαλισμούς του γραφείου του στο Χονγκ Κονγκ  από "κακοποιά στοιχεία", όπως μεταδίδει σε τηλεγράφημά του.  
 
Εκπρόσωπός του εξέφρασε την έντονη καταδίκη κατά της βάναυσης συμπεριφοράς  "κακοποιών στοιχείων" που κάνουν βανδαλισμούς και βάζουν φωτιά στο κτίριο των  γραφείων στην περιοχή Ασίας Ειρηνικού.   

 

Από ΚΥΠΕ
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η Κύπρος γυρίζει σελίδα στην ενέργεια: Σχέδιο-μαμούθ για ασφάλεια και χαμηλότερες τιμές

Η Κύπρος γυρίζει σελίδα στην ενέργεια: Σχέδιο-μαμούθ για ασφάλεια και χαμηλότερες τιμές

Ο ενεργειακός σχεδιασμός της Κυβέρνησης, πέραν της διόρθωσης των στρεβλώσεων και αστοχιών του παρελθόντος, επικεντρώνεται σε συγκεκριμένα και μετρήσιμα έργα που έχουν ως προορισμό την επάρκεια, την ασφάλεια προμήθειας, τη μείωση του κόστους της ενέργειας, και αποφεύγει την αοριστολογία, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.