Στην Πορτογαλία για την άσκηση πολιτικής προστασίας MODEX, ο Επίτροπος Στυλιανίδης

Στην Πορτογαλία για την άσκηση πολιτικής προστασίας MODEX, ο Επίτροπος Στυλιανίδης

Ο αρμόδιος Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, επισκέπτεται τη Λισαβόνα για να συμμετάσχει σε μια μεγάλη διεθνή άσκηση διαχείρισης καταστροφών (με την ονομασία MODEX) για την εκπαίδευση πέντε αστικών ομάδων έρευνας και διάσωσης από τη Δανία, την Ισπανία, την Ελλάδα, τις Κάτω Χώρες και τη Ρουμανία.

Όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν, ο Επίτροπος Στυλιανίδης θα συναντηθεί επίσης με τον Eduardo Cabrita, Υπουργό Εσωτερικών της Πορτογαλίας, για να συζητήσει τα επόμενα βήματα του ενισχυμένου μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ και το νεοσυσταθέν αποθεματικό του. 

Σημειώνεται ότι η Πορτογαλία, παράλληλα με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, διαδραματίζει καίριο ρόλο στην ευρωπαϊκή συνεργασία στον τομέα της πολιτικής προστασίας, η οποία επικεντρώνεται στην παροχή αποτελεσματικής συλλογικής ανταπόκρισης σε ευρωπαϊκό επίπεδο μέσω του rescEU και  στην επένδυση στην πρόληψη των καταστροφών και την ετοιμότητα. Σε περιόδους ταυτόχρονων καταστροφών στην Ευρώπη, το νεοσυσταθέν απόθεμα RescEU λειτουργεί ως "δίχτυ ασφαλείας" για την προστασία και τη διάσωση ζωών, αναφέρει η Κομισιόν.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Δημοσκόπηση Alpha: Οριζοντια απογοήτευση στα κόμματα, αντοχή στην πιεση και ανοδος για Κυβέρνηση και ΠτΔ

Δημοσκόπηση Alpha: Οριζοντια απογοήτευση στα κόμματα, αντοχή στην πιεση και ανοδος για Κυβέρνηση και ΠτΔ

Με το βλέμμα στραμμένο στην αναμέτρηση του Μαΐου 2026, η νέα δημοσκόπηση του Alpha αποκαλύπτει τις πρώτες σοβαρές μετατοπίσεις στο κομματικό οικοδόμημα της Κύπρου. Η πρόθεση ψήφου αναδεικνύεται σε ένα κρίσιμο «crash test» για την αντοχή των παραδοσιακών δυνάμεων και τη δυναμική των νέων παικτών.

BEST OF TOTHEMAONLINE