Ερντογάν: Ενέκρινε πέντε γεωτρήσεις για το 2020 - Κάποιες στην θάλασσα της κατεχόμενης Κύπρου

Ερντογάν: Ενέκρινε πέντε γεωτρήσεις για το 2020 - Κάποιες στην θάλασσα της κατεχόμενης Κύπρου

Πέντε γεωτρήσεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο για το 2020 προγραμματίζει η Τουρκία συμπεριλαμβανομένων και περιοχών στην κατεχόμενη Κύπρο, όπως ανακοινώθηκε στην επίσημη εφημερίδα της Τουρκίας.

Με βάση το πρόγραμμα της Τουρκίας το οποίο ενέκρινε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε αυτό το πλαίσιο στόχος είναι να συνεχιστούν οι δισδιάστατες έρευνες 3 χιλιάδων χλμ και τρισδιάστατες έρευνες 20 χιλιάδων 707 χλμ.

Αναφέρεται ακόμη ότι για το 2020 προβλέπεται να γίνει δημόσια επένδυση στον τομέα της ενέργειας ύψους 13 δις 864 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών.

Με αυτά τα δεδομένα ο τομέας της ενέργειας θα είναι ο δεύτερος μετά τον τομέα της συγκοινωνίας στον οποίο θα γίνουν οι μεγαλύτερες επενδύσεις.

Στην επίσημη εφημερίδα της Τουρκίας αναφέρεται επίσης ότι στόχος είναι ο πρώτος πυρηνικός αντιδραστήρας στο Άκκουγιου να δραστηριοποιηθεί το 2023 και οι υπόλοιποι μέχρι το τέλος του 2026.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Πρόθεση η πρόοδος σε ασφάλεια και άμυνα κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Πρόθεση η πρόοδος σε ασφάλεια και άμυνα κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας»

Στη μεγάλη σημασία που έχουν για την ασφάλεια της Ευρώπης, πρωτοβουλίες της Ένωσης όπως το Readiness 2030 και ο Κανονισμός SAFE, αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος συμμετέχει στις εργασίες του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που πραγματοποιούνται στην Κοπεγχάγη.

BEST OF TOTHEMAONLINE