Νέα Κίνηση Καθηγητών: Λέει οχι στα απεργιακά μέτρα - Κάνει την ανατροπή

Νέα Κίνηση Καθηγητών: Λέει οχι στα απεργιακά μέτρα - Κάνει την ανατροπή

Τα απεργιακά μέτρα δεν είναι λύση γιατί απλώς θα περιπλέξουν την κατάσταση και θα μας οδηγήσουν σε περιπέτειες, αναφέρει σε ανακοίνωση η Νέα Κίνηση Καθηγητών η οποία ξεκαθαρίζει την ίδια ώρα ότι θα σεβαστεί την οποιαδήποτε απόφαση του κλάδου, στο δημοψήφισμα που έχει οριστεί για τις 11 του Νοέμβρη.

Στην ανακοίνωση η Κίνηση αναφέρει ότι η ΟΛΤΕΚ έχει αποδεχτεί την εφαρμογή του θεσμού των τετραμήνων και προχωρεί και ότι η ΠΟΕΔ συμφώνησε στην εφαρμογή του σχεδίου αξιολόγησης, το οποίο και θα επαναξιολογήσει σε ένα χρόνο.

"Άρα μένουμε μόνοι μας. Εύλογα μπορεί κάποιος να διερωτηθεί:  Καλά, αφού η θέση μας είναι η λήψη απεργιακών μέτρων, γιατί αφήσαμε τον χρόνο να περνά και δεν προχωρήσαμε στην εξαγγελία των απεργιακών μέτρων από τον περασμένο Σεπτέμβριο ώστε οι συνάδελφοι να μην αντιμετωπίσουν όλα αυτά τα προβλήματα;  Αφού υπάρχουν αυτά τα προβλήματα, γιατί να εφαρμοστούν οι εξετάσεις στα τετράμηνα;  Σωστοί αυτοί οι προβληματισμοί", αναφέρει.

Διερωτάται όμως αν είναι λύση η λήψη απεργιακών μέτρων και αφού αυτός ήταν ο στόχος γιατί ζητήθηκαν βελτιώσεις και ενεπλάκη η ΟΕΛΜΕΚ σε διάλογο.

"Εκείνο που πρέπει να γίνει είναι να δράσουμε συντονισμένα με θέσεις ώστε να διορθωθούν οι στρεβλώσεις που είναι πολλές.  Καλούμε τους συναδέλφους να απορρίψουν τη λήψη απεργιακών μέτρων, γιατί δεν είναι λύση.  Λύση είναι να συζητήσουμε ώστε να διορθωθούν όλες οι στρεβλώσεις και τα προβλήματα", αναφέρει και καλεί όλες τις Κινήσεις "με νηφαλιότητα, χωρίς αφορισμούς, βρισιές και ψεύδη να υποστηρίξουν τις θέσεις τους και όλοι μαζί να σεβαστούμε την ετυμηγορία του κλάδου".

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ ενόψει διάσκεψης για Κυπριακό: «Βασιζόμαστε σε εσάς ως εγγυήτρια δύναμη», είπε στον Βρετανό ΥΠΕΞ

ΠτΔ ενόψει διάσκεψης για Κυπριακό: «Βασιζόμαστε σε εσάς ως εγγυήτρια δύναμη», είπε στον Βρετανό ΥΠΕΞ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα, το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Ντέιβιντ Λάμι, στην παρουσία, ανάμεσα σε άλλους, του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνου Κόμπου και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE