Ενδεχόμενο πρόωρων «βουλευτικών» μετά τις «προεδρικές», βλέπει ο Οζγιγίτ

Ενδεχόμενο πρόωρων «βουλευτικών» μετά τις «προεδρικές», βλέπει ο Οζγιγίτ

Για ενδεχόμενο πρόωρων «βουλευτικών εκλογών» μετά τις «προεδρικές» μίλησε ο πρόεδρος του ΚΚΔ, Τζεμάλ Όζγιγιτ.


Η συζήτηση για ευρεία συνεργασία της δεξιάς, προφανώς προσπαθεί να δημιουργήσει το έδαφος για να αποκλειστεί από το υφιστάμενο σύστημα ο Κουντρέτ Οζερσάι και το κόμμα του, κι αυτό περιλαμβάνει και την «προεδρία», είπε ο κ. Οζγιγίτ και πρόσθεσε πως η αλλαγή «κυβέρνησης» μπορεί να φέρει στην επικαιρότητα θέμα ξεκαθαρίσματος της πολιτικής στάσης της κοινωνίας και πολιτικής ανασυγκρότησης. Γι’ αυτό, πρόσθεσε, μπορεί τώρα να μην τίθεται τέτοιο θέμα, αλλά μετά τις «προεδρικές» μπορεί να προκύψει ανάγκη πρόωρων «εκλογών» αμέσως μετά.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Οζγιγίτ που μιλούσε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή σχολίασε την δημοσκόπηση Γκεζιτζί, λέγοντας ότι είναι η πρώτη που εμφανίζει τον κ. Ακιντζί να μην είναι πρώτος, θα την αξιολογήσουν – όπως είπε – αμφισβητώντας όμως τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης σε σχέση με αυτά που ακούει ο ίδιος από τον κόσμο.

Όπως είπε, μετά τις δηλώσεις του κ. Ακιντζί (για την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία), τις αντιδράσεις από την Τουρκία και την προσπάθεια μείωσης όχι μόνο του ηγέτη του, αλλά των Τ/κ, μεγάλο ποσοστό της τ/κ κοινότητας έχει συσπειρωθεί γύρω από τον Μουσταφά Ακιντζί.

«Αυτό είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να την ξέρουν όλοι και να την διαβάζουν σωστά. Οι δημοσκόποι κάνουν τις έρευνές τους όπως αυτοί θέλουν και τις ανακοινώνουν. Γίνονται κι άλλες έρευνες και θα συνεχίσουν να γίνονται. Υπάρχει χρόνος μπροστά μας».

Για την τριμερή συνάντηση στο Βερολίνο ο κ. Οζγιγίτ σημείωσε ότι «στην τελευταία επανενωμένη πρωτεύουσα, το Βερολίνο, θα συζητηθεί η επανένωση της Κύπρου που έχει στο κέντρο την τελευταία διαιρεμένη πόλη, την Λευκωσία. Γι’ αυτό θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντική και σωστή η επιλογή του μέρους αυτού».

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σχεδόν €1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Κύπρο, δεν αφήσαμε να χαθεί χρόνος»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σχεδόν €1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Κύπρο, δεν αφήσαμε να χαθεί χρόνος»

Στο 97,3% αναμένεται να φθάσει η απορρόφηση των πόρων που αναλογούν στην Κύπρο από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με τις συνολικές εισπράξεις να υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν σε περίπου €992 εκατ. μετά και την τελική εκταμίευση που αναμένεται τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE