ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Γονάτισε» στο… κάστρο της Βιλερμπάν και η ΤΣΣΚΑ με μοιραίο τον Τζέιμς!

«Γονάτισε» στο… κάστρο της Βιλερμπάν και η ΤΣΣΚΑ με μοιραίο τον Τζέιμς!

Ένα καθοριστικό τρίποντο του Τέιλορ και δύο κακές επιθέσεις του Τζέιμς στο τέλος, έδωσαν στη Βιλερμπάν την τεράστια νίκη (67-66) απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ παράλληλα έκανε το 4/4 στην έδρα της!

Ούτε η ΤΣΣΚΑ γλίτωσε στο… κάστρο της Βιλερμπάν!

Οι πρωταθλητές Γαλλίας κοίταξαν στα μάτια την ομάδα του Ιτούδη, όπου με ένα καθοριστικό τρίποντο του Τζόρνταν Τέιλορ στα τελευταία δευτερόλεπτα, πήραν τη νίκη (67-66), με αποτέλεσμα να κάνουν το 4/4 στο «Αστρομπάλ»! Μοιραίος για τους Ρώσους ο Μάικ Τζέιμς, ο οποίος έχασε και τις δύο τελευταίες επιθέσεις τους.

Πρώτος σκόρερ των θριαμβευτών ήταν ο Λόμαζ με 15 πόντους, με τον «ήρωα» Τέιλορ να είχε 14π. και τον Τζεκίρι να προσθέτει 8π. και 14 ριμπάουντ.

Από τους πρωταθλητές Ευρώπης, που έπεσαν στο 5-2, πρώτος σκόρερ ήταν ο μοιραίος Τζέιμς με 14 πόντους, με τον Στρέλνιεκς να είχε 11π. Ντεμπούτο στην Ευρωλίγκα για τον Κώστα Κουφό, ο οποίος αγωνίστηκε για 6:41’’ έχοντας 4 πόντους (2/2διπ.) και 2 ριμπάουντ.

Σε χαμηλό τέμπο ήταν το παιχνίδι στην αρχή του, με την ΤΣΣΚΑ να είχε ένα σταθερό προβάδισμα και να φτάνει στο +6 (10-16), στο 7’. Στα τελευταία τρία λεπτά και οι δύο ομάδες ήταν τρομερά άστοχες, με τους Ρώσους να κλείνουν την πρώτη περίοδο στο +5 (12-17).

Οι φιλοξενούμενοι διατηρούσαν το προβάδισμά τους (17-21) μέχρι το 12’, με τη Βιλερμπάν να παίζει… γρανιτένια άμυνα και να τρέχει ένα 12-0, για το +8 (29-21), στο 17’. Η απάντηση της ΤΣΣΚΑ ήρθε με τους Χάινς και Τζέιμς για την ισοφάριση (30-30), όμως οι βολές του Τέιλορ διαμόρφωσαν το 33-30 του πρώτου ημιχρόνου.

Με τον Φόιγκτμαν, η ΤΣΣΚΑ έφερε το ματς στην ισοπαλία (35-35), αλλά ακολούθησαν απανωτά τρίποντα από τη Βιλερμπάν για το +9 (44-35), στο 23’. Η απάντηση των Ρώσων ήρθε με τον Τζέιμς και τη διαφορά αρχικά να πέφτει στο καλάθι (44-42), ενώ με τον Χίλιαρντ πέρασαν μπροστά (46-47), στο 27’. Έκτοτε, το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς χέρια, με την ομάδα του Ιτούδη να κλείνει την τρίτη περίοδο με το υπέρ της 52-50.

Το τρίποντο του Βοροντσέβιτς έστειλε την «ομάδα του στρατού» στο +5 (50-55), όμως η Βιλερμπάν επέστρεψε (58-57), διατηρώντας το προβάδισμά της μέχρι το 36’. Με ένα κρίσιμο καλάθι και φάουλ, ο Φόιγκτμαν έβαλε μπροστά (58-60) την ΤΣΣΚΑ, η οποία έβγαλε την άμυνα και στο καπάκι ο Στρέλνιεκς την πήγε στο +4 (58-62), στο 37’. Οι Γάλλοι δεν τα παρατούσαν, μένοντας στο ματς (64-66), με τον Τζέιμς στη συνέχεια να κάνει κακή επιλογή στην επίθεση και το τρίποντο του Τέιλορ να κάνει το 67-66, στα 13’’ πριν τη λήξη. Ο Τζέιμς πήρε ξανά την τελευταία επίθεση, αστόχησε και έτσι η Βιλερμπάν πανηγύρισε την σπουδαία νίκη!

Τα δεκάλεπτα: 12-17, 33-30, 50-52, 67-66

Πηγή: Sport-fm.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απαγόρευση κινητών: Πώς θα εφαρμοστεί και ποιες είναι οι ποινές - Όσα δήλωσε η Υπουργός Παιδείας στο «Τ»

«Σαν την Κύπρο εν έσχει»: «Πέταξαν» τα έσοδα από τον τουρισμό – Αυτές οι αγορές ξόδεψαν τα περισσότερα – Πίνακες

Στο Νοσοκομείο 29χρονος μετά από συμπλοκή: Εντοπίστηκε σε δρόμο με τραύμα στην πλάτη - Άφαντος ο δράστης

Δυο ανήλικοι πίσω από την πυρκαγία στην Τριμίκλινη - «Έπαιζαν» με πυροτεχνήματα

Xρήστος Μάστορας: Δείτε τον να χορεύει στο TikTok με την αδερφή του - Βίντεο



Ξεκινούν δεύτερο κύκλο ενδοσκόπησης τα κόμματα - Από τον προβληματισμό στις αποφάσεις

Ξεκινούν δεύτερο κύκλο ενδοσκόπησης τα κόμματα - Από τον προβληματισμό στις αποφάσεις

Στη δίνη έντονου προβληματισμού βρίσκονται τα κόμματα τα οποία μετά τον πρώτο απολογισμό για το αποτέλεσμα των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου, συνεχίζουν την ενδοσκόπηση και την ανάλυση, με στόχο τις βουλευτικές εκλογές του 2026.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top