ΚΥΠΡΟΣ: Σε δημοψήφισμα για απεργίες οι καθηγητές της ΟΕΛΜΕΚ - Αντίδραση για τις εξετάσεις τετραμήνων

ΚΥΠΡΟΣ: Σε δημοψήφισμα για απεργίες οι καθηγητές της ΟΕΛΜΕΚ - Αντίδραση για τις εξετάσεις τετραμήνων

Στις κάλπες για να ψηφίσουν αν θα κατέλθουν ή όχι σε απεργίες  κατά την περίοδο των εξετάσεων τετραμήνων, προσέρχονται την Δευτέρα (11/11) οι καθηγητές της ΟΕΛΜΕΚ.

Το δημοψήφισμα των καθηγητών αναμένεται να πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε όλα τα σχολεία κατά τη διάρκεια του δεύτερου διαλείμματος.

Οι εξετάσεις τετραμήνων είναι προγραμματισμένες να αρχίσουν στις 9 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσουν μια εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι οι εν λόγω εξετάσεις έγιναν νομοθεσία από τη φετινή σχολική χρονιά και ως πρώτο βήμα εφαρμογής του θα είναι φέτος οι μαθητές της πρώτης τάξης Λυκείων και Τεχνικών Σχολών.

Τόσο καθηγητές όσο και μαθητές αντιδρούν σε αυτό. Θυμίζουμε ότι την Κυριακή (10/11) η ΠΣΕΜ με εγκύκλιο ενημέρωσε τους μαθητές- μέλη της ότι την Τρίτη (12/11) δεν θα μπουν στα μαθήματά τους για δύο περιόδους, ενώ όπως σημειώθηκε αν δεν καταργηθούν οι εξετάσεις ανά τετράμηνο, αναμένεται να προχωρήσουν σε πιο δυναμικά μέτρα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός ο 30χρονος Γεώργιος - Πώς έγινε το θανατηφόρο

Νέα τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός ο 30χρονος Γεώργιος - Πώς έγινε το θανατηφόρο

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το σοβαρό τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στον δρόμο Κελλιών–Τρούλλων, με θύμα τον 30χρονο Γεώργιο Γεωργίου από τη Λάρνακα.