Αναγκάζεται να εγκαταλείψει την χώρα ο Μοράλες - Μεταβαίνει στο Μεξικό

Αναγκάζεται να εγκαταλείψει την χώρα ο Μοράλες - Μεταβαίνει στο Μεξικό

Ο Έβο Μοράλες, που παραιτήθηκε την Κυριακή (10/11) από το αξίωμα του Προέδρου της Βολιβίας, γνωστοποίησε μέσω Twitter ότι αναχωρεί από τη χώρα για το Μεξικό, η κυβέρνηση του οποίου του προσέφερε πολιτικό άσυλο.

"Αδελφές και αδελφοί, αναχωρώ για το Μεξικό", ανέφερε ο σοσιαλιστής πολιτικός μέσω Twitter, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στη μεξικανική κυβέρνηση.

"Με πονά το ότι φεύγω από τη χώρα για πολιτικούς λόγους, αλλά θα παρακολουθώ πάντα τι γίνεται. Θα επιστρέψω σύντομα με περισσότερη δύναμη και ενέργεια", πρόσθεσε ο Μοράλες.

Νωρίτερα, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της Βολιβίας, ο στρατηγός Γουίλιαμς Καλιμάν, ανακοίνωσε ότι διέταξε τις ένοπλες δυνάμεις να διεξαγάγουν κοινές επιχειρήσεις με την αστυνομία εναντίον "βανδάλων", αφού πλήθος εξοργισμένων διαδηλωτών, υποστηρικτών του Έβο Μοράλες, άρχισαν πορεία την Δευτέρα (11/11) προς τη Λα Πας από τη γειτονική πόλη Ελ Έλτο, προπύργιο του σοσιαλιστή πρώην Προέδρου, διαπίστωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ανεμίζοντας γουιπάλα, σημαίες στα χρώματα του συμβόλου αυτοχθόνων λαών χωρών της Αμερικής, και φωνάζοντας "Τώρα ναι, εμφύλιος πόλεμος!", εκατοντάδες διαδηλωτές άρχισαν να βαδίζουν προς την πρωτεύουσα, θέαμα μπροστά στο οποίο πολλοί καταστηματάρχες έσπευσαν να κλείσουν τις πόρτες τους.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Το Ισραήλ χτυπά τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Τεχεράνης και τον Λίβανο - Πόλεμο 6 μηνών λέει ότι μπορεί ν’ αντέξει το Ιράν

LIVE: Το Ισραήλ χτυπά τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Τεχεράνης και τον Λίβανο - Πόλεμο 6 μηνών λέει ότι μπορεί ν’ αντέξει το Ιράν

Ξημέρωσε η 9η ημέρα πολέμου ενώ σειρήνες αντιαεροπορικού συναγερμού ήχησαν και σήμερα το πρωί στο βόρειο και το νότιο Ισραήλ προειδοποιώντας για εισερχόμενους πυραύλους από το Ιράν. Οι αντιμαχόμενες πλευρές κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους και οι νεκροί αυξάνονται. Εκτός από στρατιωτικούς στόχους, χτυπήματα υπήρξαν εντός του Ιράν τόσο σε υποδομές και ενεργειακές εγκαταστάσεις, αλλά και σε πολυσύχναστους τουριστικούς προορισμούς. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE