Εθνικό Συμβούλιο: Χαμηλές προσδοκίες για κοινό ανακοινωθέν – Ενημερώνει τα κόμματα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Εθνικό Συμβούλιο: Χαμηλές προσδοκίες για κοινό ανακοινωθέν – Ενημερώνει τα κόμματα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, θα ενημερώσει τους ηγέτες των κομμάτων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, για την τριμερής του Βερολίνου, την κάθοδο της Τζείν Χολ Λουτ αυτό το Σαββατοκύριακο και για τις προοπτικές για την νέα πρωτοβουλία του ΓΓ του ΟΗΕ, Αντώνιο Γκουτέρες, την Τετάρτη 12/11.

Του Ανδρέα Πογιατζή 

Στο Εθνικό Συμβούλιο θα τεθεί επί τάπητος όλο το σκηνικό, γύρω από τις τελευταίες πληροφορίες που θέλουν την Άγκυρα να μην επιθυμεί να συμμετάσχει σε μια πενταμερή διάσκεψη πριν τις προεδρικές εκλογές στα κατεχόμενα που θα γίνουν τον Μάρτιο.

 

Δεδομένο πρέπει να είναι πως θα συζητηθεί στο Εθνικό Συμβούλιο, οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας  για τις έκνομες ενέργειες της στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Επίσης, στο Εθνικό Συμβούλιο, πέραν της ενημέρωσης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να προβεί σε μια αποτίμηση όλων των γεγονότων και εξελίξεων που υπάρχουν στο τραπέζι.

Η χρονική συγκυρία του Εθνικού Συμβουλίου, έρχεται μια μέρα μετά την ομόφωνη επικύρωση των κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, από τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο θα διεξαχθεί στην σκιά των αντιπαραθέσεων κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με φόντο της πολιτογραφήσεις.

Σύμφωνα με έγκυρες κυβερνητικές πηγές, δεν αναμένεται να εκδοθεί κοινό ανακοινωθέν από το Εθνικό Συμβούλιο, κάτι το οποίο δεν έγινε προηγούμενος, κατά την είσοδο του “Yavuz” στην Κυπριακή ΑΟΖ, και πριν ξεσπάσει ο πόλεμος δηλώσεων κυβέρνησης – αντιπολίτευσης, πόσο μάλλον τώρα που οι σχέσεις είναι τεταμένες.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Η απάντηση της ΥΠΑΝ στο κόμμα που απαιτεί την άμεση παύση της - Διευκρινίζει για τις «εκδρομές» μαθητών στα κατεχόμενα

Η απάντηση της ΥΠΑΝ στο κόμμα που απαιτεί την άμεση παύση της - Διευκρινίζει για τις «εκδρομές» μαθητών στα κατεχόμενα

Ανακοίνωση εξέδωσε η Υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, δίνοντας διευκρινίσεις για τις «εκδρομές» μαθητών στα κατεχόμενα αλλά και απάντηση στο κόμμα που απαιτεί την άμεση παύση της.

BEST OF TOTHEMAONLINE