Η Γαλλία, που έχει 400-500 υπηκόους της οι οποίοι κρατούνται στην ελεγχόμενη από τους Κούρδους βόρεια Συρία, μεταξύ αυτών 60 τζιχαντιστές, δήλωνε αμετακίνητη στη θέση ότι δεν θα έπαιρνε πίσω ενήλικες που είχαν ενταχθεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.
Ήθελε να συνάψει μια συμφωνία με το Ιράκ προκειμένου η Βαγδάτη να πάρει και να ασκήσει διώξεις σε βάρος των Γάλλων στη Συρία.
Εντούτοις, στο πλαίσιο της συμφωνίας του 2014 με την Τουρκία, οι Γάλλοι υπήκοοι που συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές εκδίδονταν πίσω στη Γαλλία σε συντονισμό με τις γαλλικές αρχές.
"Εντός αυτού του πλαισίου, εξετάζουμε τον επαναπατρισμό 11 Γάλλων υπηκόων" δήλωσε ο Καστανέρ στο κοινοβούλιο.
Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα πρόσωπα, που θα απελαθούν, σημείωσε, όμως, ότι είναι γνωστοί στη Γαλλία και θα παραδοθούν στις δικαστικές αρχές μόλις φθάσουν στη χώρα. Περίπου 250 Γάλλοι επαναπατρίστηκαν βάσει του συστήματος από το 2014, εξήγησε ο Καστανέρ.
Το Παρίσι θα πάρει πίσω 11 ύποπτους τζιχαντιστές από την Τουρκία
Η Γαλλία θα πάρει πίσω 11 ύποπτους τζιχαντιστές από την Τουρκία, έγινε γνωστό από τον υπουργό Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ, μία ημέρα αφότου η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι απελαύνει υπηκόους ξένων χωρών, που συνδέονται με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μαθητές δημοτικού γίνονται μικροί επιχειρηματίες: Το πιο πρωτοποριακό μάθημα στο σχολείο - Αντί για θεωρίες, μαθαίνουν να διαχειρίζονται χρήματα
Πού έχει σήμερα κίνηση; Δες ποιοι δρόμοι “κοκκινίζουν” σε πραγματικό χρόνο
Συναγερμός στη Λάρνακα: Πολίτης εντόπισε πιστόλι και χειροβομβίδες σε βαλίτσα αποβιώσαντα συγγενή του
VIDEO - Πυρκαγιά σε κηροποιείο: Πρόλαβαν τα χειρότερα, προστατεύθηκαν γειτονικές περιουσίες – Δείτε φωτογραφίες
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 3 Δεκεμβρίου
Σκόνη, βροχές και καταιγίδες – Πώς θα διαμορφωθεί το σκηνικό του καιρού τις επόμενες μέρες
Χάθηκαν τα ίχνη του 23χρονου Νικόλα στη Λευκωσία – Δείτε φωτογραφία

