Χρ.Στυλιανίδης: η ΕΕ ανακοινώνει επιπλέον 35 εκατομμύρια ευρώ για την περιοχή του Σαχέλ της Αφρικής

Χρ.Στυλιανίδης: η ΕΕ ανακοινώνει επιπλέον 35 εκατομμύρια ευρώ για την περιοχή του Σαχέλ της Αφρικής

Πρόσθετη ανθρωπιστική βοήθεια αξίας 35 εκατ. Ευρώ. για την περιοχή του Σαχέλ, ανακοίνωσε την Τετάρτη (13/11), η Κομισιόν και συγκεκριμένα ο αρμόδιος Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης. Η χρηματοδότηση που ανακοινώθηκε σήμερα θα διατεθεί σε ανθρωπιστικές οργανώσεις στη Μπουρκίνα Φάσο, το Τσαντ, το Μάλι, τη Μαυριτανία και το Νίγηρα, μετά τον πολλαπλασιασμός των συγκρούσεων και την εξάπλωσή τους στις χώρες της αφρικανικής περιοχής του Σαχέλ και οι οποίες αυξάνουν την πίεση στις ήδη εύθραυστες κοινότητες.

"Από τη Μαυριτανία έως το Τσαντ, πολλοί ευάλωτοι πληθυσμοί απειλούνται από την πείνα λόγω της αυξανόμενης ανασφάλειας και της αύξησης των συγκρούσεων στο Σαχέλ. Η επιβίωση ενός πολύ μεγάλου αριθμού ανθρώπων εξαρτάται από την ανθρωπιστική βοήθεια που παρέχουμε. Παραμένουμε δεσμευμένοι να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη και να υποστηρίξουμε τις ανθρωπιστικές οργανώσεις που παρέχουν βοήθεια στην περιοχή αυτή", δήλωσε ο Χρήστος Στυλιανίδης, Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ανακοινώνει ετήσιο προγραμματισμό τον Φεβρουάριο - Αποτίμηση πορείας διακυβέρνησης τον Μάρτιο

ΠτΔ: Ανακοινώνει ετήσιο προγραμματισμό τον Φεβρουάριο - Αποτίμηση πορείας διακυβέρνησης τον Μάρτιο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης θα προβεί σε συνολική αποτίμηση της πορείας διακυβέρνησης τον Μάρτιο, με τη συμπλήρωση τριών ετών διακυβέρνησης, ενώ στις 5 Φεβρουαρίου θα ανακοινώσει τον ετήσιο προγραμματισμό για το τέταρτο έτος διακυβέρνησης, είπε σήμερα η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κα Ειρήνη Πική.

BEST OF TOTHEMAONLINE