Περσεφόνη Παπαδοπούλου – Η Κύπρια φεμινίστρια από την Πάφο

Περσεφόνη Παπαδοπούλου – Η Κύπρια φεμινίστρια από την Πάφο

Ήταν 14 Νοεμβρίου 1913, όταν το πρώτο φύλλο της εφημερίδας «Εστιάδες» έκανε την εμφάνισή του στην Αμμόχωστο. Χαρακτηρίστηκε ως μία «ωραία και ηρωική προσπάθεια, κάτι σαν επαναστατικό κίνημα», το πρωτοποριακό αυτό έντυπο, που στόχο είχε τη δημιουργία ενός πνευματικού κύκλου των γυναικών της Κύπρου και τη σύνδεσή τους με το φεμινιστικό κίνημα της Ελλάδας.

Η αρχισυντάκτρια και εκδότρια της εφημερίδας, δεν ήταν μία απλή γυναίκα: ήταν η Περσεφόνη Παπαδοπούλου.

Ένα πνεύμα ανήσυχο, φιλοπρόοδο, πρωτοποριακό που συνέδεσε το όνομά της με την πρώιμη εμφάνιση των φεμινιστικών ιδεών στην Κύπρο.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Σαφές μήνυμα ότι το θέμα του Επισκόπου Τυχικού δεν θα απασχολήσει την επόμενη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου στις 23 Ιουνίου έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, απορρίπτοντας παράλληλα τα περί άδικης δίκης που προβάλλουν υποστηρικτές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE