ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΚΘΕΣΗ ΓΚΟΥΤΕΡΕΣ: «Ο φυσικός πλούτος της Κύπρου, μπορεί να καταστεί ισχυρό κίνητρο για λύση του κυπριακού» - Κράτησε ουδέτερη στάση

ΕΚΘΕΣΗ ΓΚΟΥΤΕΡΕΣ: «Ο φυσικός πλούτος της Κύπρου, μπορεί να καταστεί ισχυρό κίνητρο για λύση του κυπριακού» - Κράτησε ουδέτερη στάση

Ο φυσικός πλούτος της Κύπρου, μπορεί να καταστεί ισχυρό κίνητρο για λύση του κυπριακού και θα μπορούσε να χρησιμεύσει στην δημιουργία μιας βαθύτερης περιφερειακής συνεργασίας, αναφέρει στην έκθεση του, ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντώνιο Γκουτέρες.

Επιμέλεια: Ανδρέας Πογιατζή  

Συνέχισε, αναφέροντας πως «παρακολουθώ τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με τους υδρογονάνθρακες στην Κύπρο με αυξανόμενη ανησυχία». Ζητώ και πάλι, από τα εμπλεκόμενα μέρη και επαναλαμβάνω την έκκλησή μου, να καταβληθούν σοβαρές προσπάθειες για την αποφυγή περαιτέρω κλιμάκωσης της έντασης.

Ο κ. Γκουτέρες επανέλαβε πως οι έρευνες κοινής γνώμης αποδεικνύουν πως υπάρχει ισχυρή επιθυμία ανάμεσα στους Τ/κ και τους Ε/κ για λύση του κυπριακού, ωστόσο δεν υπάρχει αισιοδοξία πως θα καταλήξουμε σε συμφωνία.

Επιπλέον ανέφερε πως οι πολίτες της Κύπρου «είναι σκεπτικοί» σχετικά με την προοπτική για επιτυχία στις συνομιλίες. Τόνισε δε, πως «το κλίμα επιδεινώθηκε περαιτέρω» εξαιτίας των αυξημένων εντάσεων εντός και γύρω από την Κύπρο και την Κύπρο, λόγω της διαφωνίας των δύο πλευρών στους όρους αναφοράς παρατείνοντας έτσι το αδιέξοδο.

«Καμιά από τις δύο πλευρές δεν έχει καταβάλει επαρκής προσπάθεια για αποφυγή της ρητορικής η οποία ενίσχυσε περαιτέρω τον σκεπτικισμό μεταξύ του κοινού».

Στην έκθεσή του, ο ΓΓ των ΗΕ, παρουσίασε και τις δύο εκθέσεις του Μουσταφά Ακιντζί και του Νίκου Αναστασιάδη, για τις προσπάθειες που έγιναν, ούτως ώστε να αρθεί το αδιέξοδο και να αρχίσουν ξανά ουσιαστικές συνομιλίες. Ο Αντώνιο Γκουτέρες κράτησε ουδέτερη στάση στην έκθεση του και απέφυγε να επιρρίψει ευθύνες και να καταδικάσει τις τουρκικές παράνομες προκλήσεις εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Εμφανίζεται» ξανά ο καιρός του καλοκαιριού και φέρνει 40άρια - Δείτε ζωντανά την εξέλιξή του

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

Υπόθεση Λύτρα: Η Σοφία Πολυζωγοπούλου ενεργοποίησε κατά λάθος το panic buttonΨάχνουν για τα λάθη ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Συνεδριάζει το εκτελεστικό γραφείο του ΔΗΚΟ - Στο πολιτικό γραφείο η ΔΗΠΑ

Ψάχνουν για τα λάθη ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Συνεδριάζει το εκτελεστικό γραφείο του ΔΗΚΟ - Στο πολιτικό γραφείο η ΔΗΠΑ

Το πολύ κακό αποτέλεσμα των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου αποτιμούν τα κόμματα του κέντρου, τα οποία προσπαθούν να αντιληφθούν τι πήγε λάθος, παρά το γεγονός ότι οι πολίτες φαίνεται να έχουν στείλει σαφή μηνύματα με τη ψήφο τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top