Τέλος στα πλαστικά ποτήρια μιας χρήσης

Τέλος στα πλαστικά ποτήρια μιας χρήσης

Το Τμήμα Περιβάλλοντος καλεί όλες τις επιχειρήσεις επισιτισμού που προσφέρουν ροφήματα σε πλαστικό ποτήρι μιας χρήσης, όπως εφαρμόσουν νέες τακτικές για μείωση της κατανάλωσης των πλαστικών μιας χρήσης, κάνοντας την αρχή από την ευρωπαϊκή εβδομάδα πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων, από τις 16 μέχρι τις 24 Νοεμβρίου.

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να προβληθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο η εφαρμογή δράσεων ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα αειφορικής χρήσης πόρων και διαχείρισης αποβλήτων. Στην Κύπρο, συντονιστής είναι το Τμήμα Περιβάλλοντος.
 
Το Τμήμα Περιβάλλοντος εισηγείται όπως προτρέπονται οι πελάτες να αγοράζουν επαναχρησιμοποιήσιμα ποτήρια ή να φέρνουν μαζί τους τα δικά τους, και να λαμβάνουν το ρόφημα τους σε μειωμένη τιμή.
 
Ως δεύτερη επιλογή εισηγείται να παρέχει η επιχείρηση τα ροφήματα σε επαναχρησιμοποιήσιμα ποτήρια, τα οποία θα ζητά να επιστραφούν. Όταν ο πελάτης το επιστρέψει θα μπορεί να λάβει το επόμενο ρόφημα του σε μειωμένη τιμή.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Μαζί μπορούμε να χτίσουμε μια ισχυρότερη και υγιέστερη Ευρώπη»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Μαζί μπορούμε να χτίσουμε μια ισχυρότερη και υγιέστερη Ευρώπη»

Μαζί, μπορούμε να χτίσουμε τα θεμέλια για μια ισχυρότερη, πιο ανθεκτική και υγιέστερη Ευρώπη, σύμφωνα με την ατζέντα για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης 2030, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στον χαιρετισμό του την Πέμπτη, στο 13ο Διεθνές Πολυεπιστημονικό Ιατρικό Συνέδριο (IMBMC), το οποίο πραγματοποιείται μεταξύ 6 και 8 Νοεμβρίου από τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο και την Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE