«Θέλω να καταστήσω σαφές ότι κάτω από απειλές και όρους που θέτει η Τουρκία, όχι μόνο δεν δημιουργείται το απαραίτητο θετικό κλίμα, αλλά μολύνεται και η προσπάθεια που καταβάλλει ο Γενικός Γραμματέας» υπογραμμίζει ο Νίκος Αναστασιάδης.
Επαναλαμβάνοντας την αποφασιστικότητα του, κατά την τριμερή συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα των ΗΕ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρει ότι «επαναλάβω την εκπεφρασμένη πολιτική βούληση της ελληνοκυπριακής πλευράς για συνομολόγηση Όρων Αναφοράς, προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες ενός δημιουργικού διαλόγου ούτως ώστε να καταλήξουμε σε μια πραγματικά λειτουργική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, μέσα στα πλαίσια των ψηφισμάτων των ΗΕ, μακριά από εγγυητές, παρουσία ξένων στρατευμάτων και τις όποιες εξαρτήσεις».
Στόχος μας ήταν και παραμένει η δημιουργία ενός πλήρως ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους, με πλήρη κατοχύρωση του συνόλου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του συνόλου του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, στη βάση των αρχών και αξιών της ΕΕ, της οποίας είναι και θα παραμείνει μέλος η Κύπρος, καταλήγει στην γραπτή του ανακοίνωση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.
ΑΠΟ ΚΥΠΕ