ΥΠ. ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ: Τα ρίχνει στο σύστημα των Κεντρικών Φυλακών για το πρόβλημα με το σήμα στον Αγ. Ανδρέα

ΥΠ. ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ: Τα ρίχνει στο σύστημα των Κεντρικών Φυλακών για το πρόβλημα με το σήμα στον Αγ.  Ανδρέα

Το υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων ρίχνει ευθύνες στο σύστημα των Κεντρικών Φυλακών για το πρόβλημα τηλεφωνικού σήματος στον Αγ. Ανδρέα.

Ως γνωστόν, κάτοικοι της εν λόγω περιοχής διαμαρτύρονταν τις τελευταίες ημέρες, λέγοντας ότι δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τα κινητά τους τηλέφωνα και πως χρειαζόταν να φύγουν από το σπίτι τους για να μπορέσουν να επικοινωνήσουν.

Το υπουργείο, λοιπόν, αναφέρει με ανακοίνωσή του ότι «οι παρεμβολές προέρχονται από το σύστημα απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων στις Κεντρικές Φυλακές, η εγκατάσταση του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη».

Και προσθέτει: «Τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο οφείλονται στο γεγονός ότι η ανάδοχος εταιρεία, κατά τη διάρκεια των δοκιμών που διενεργήθηκαν την Παρασκευή, απενεργοποίησε το σύστημα μερικώς και όχι πλήρως, ως όφειλε».

Το πλήρες κείμενο της τοποθέτησης του υπουργείου:

«Αναφορικά με τα προβλήματα παρεμβολών στην κινητή τηλεφωνία, τα οποία παρουσιάστηκαν στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα, στη Λευκωσία, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων επιθυμεί να σημειώσει τα ακόλουθα:

Οι παρεμβολές προέρχονται από το σύστημα απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων στις Κεντρικές Φυλακές, η εγκατάσταση του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη. Τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο οφείλονται στο γεγονός ότι η ανάδοχος εταιρεία, κατά τη διάρκεια των δοκιμών που διενεργήθηκαν την Παρασκευή, απενεργοποίησε το σύστημα μερικώς και όχι πλήρως, ως όφειλε.

Το σύστημα δεν έχει τεθεί σε λειτουργία, καθώς διενεργούνται έλεγχοι και προσαρμογές από την ανάδοχη εταιρεία, έτσι ώστε η λειτουργία του να μην προκαλεί προβλήματα παρεμβολών, στις γύρω περιοχές.

Το σύστημα δεν θα παραληφθεί από την Αναθέτουσα Αρχή (Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών), προτού διασφαλιστεί, η εύρυθμη λειτουργία του.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το κοινό θα ενημερώνεται με ανακοινώσεις στον τύπο, για όλους τους ελέγχους και δοκιμές που θα διενεργούνται, μέχρι την επίσημη παραλαβή του συστήματος απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων».

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Κύπρος σχεδιάζει να φιλοξενήσει Σύνοδο Κορυφής ΕΕ με Ινδία και χώρες Μέσης Ανατολής-Κόλπου

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Κύπρος σχεδιάζει να φιλοξενήσει Σύνοδο Κορυφής ΕΕ με Ινδία και χώρες Μέσης Ανατολής-Κόλπου

Η Κυπριακή Δημοκρατία σχεδιάζει να φιλοξενήσει Σύνοδο Κορυφής, με τη συμμετοχή των 27 μελών της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης, των χωρών της περιοχής, των χωρών του Κόλπου και της Ινδίας, στις 23 Απριλίου του επόμενου χρόνου, στο πλαίσιο της κυπριακής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE