Η διεθνής κοινότητα οφείλει να καταγράψει τις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ λέει η Δημοκρατική Παράταξη

Η διεθνής κοινότητα οφείλει να καταγράψει τις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ λέει η Δημοκρατική Παράταξη

Ο Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών και η διεθνής κοινότητα οφείλουν να καταγράψουν τις δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου καθώς επίσης και τις δηλώσεις άλλων Τούρκων αξιωματούχων,"για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία σε περίπτωση ναυαγίου, που απευχόμαστε να είναι έτσι, για το ποιοι πραγματικά ευθύνονται", αναφέρει σε ανακοίνωση η Δημοκρατική Παράταξη.



Εκφράζει την ελπίδα ενόψει της συνάντησης του Βερολίνου στις 25 Νοεμβρίου, ο Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών και οι συνεργάτες του "να βρουν τους τρόπους να κάμψουν την αχαλίνωτη προκλητικότητα της Τουρκίας και να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια για να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για οριστική επίλυση του Κυπριακού".

"Οι σημερινές δηλώσεις είναι ενδεικτικές του τρόπου που η Τουρκία ενεργεί, σε τι πραγματικά αποσκοπεί και επιβεβαιώνει αυτό που όλοι γνωρίζουν, ότι δηλαδή δεν επιδιώκει πρόοδο την αμέσως επόμενη περίοδο, αναμένοντας την ολοκλήρωση των «εκλογών» στα κατεχόμενα",  αναφέρει.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στήριξη Χριστοδουλίδη σε Ζελένσκι: Σχεδιάζει επίσκεψη στο Κίεβο τον Δεκέμβρη ο ΠτΔ

Στήριξη Χριστοδουλίδη σε Ζελένσκι: Σχεδιάζει επίσκεψη στο Κίεβο τον Δεκέμβρη ο ΠτΔ

Σειρά σημαντικών συναντήσεων είχε σήμερα στην πρωτεύουσα της Δανίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων, ενόψει της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, όπως ανέφερε η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων Μαριλενα Ραουνά.