Ζητώ μονάχα το Φως

Ζητώ μονάχα το Φως

03 Δεκεμβρίου 2019 - 02 Φεβρουαρίου 2020

Η επόμενη προσωρινή έκθεση της Λεβεντείου Πινακοθήκης 'Μιχάλης Μιχαηλίδης - Ζητώ μονάχα το Φως' επιχειρεί να ακολουθήσει μέσα από αντιπροσωπευτικά έργα, την πορεία του σημαντικού αυτού καλλιτέχνη, από την παραστατική αφηγηματική στην ανεικονική τέχνη.

Η καλλιτεχνική πορεία του Μιχάλη Μιχαηλίδη (1923-2016) χαρακτηρίζεται από μια συνεχή μελέτη και έρευνα των σύγχρονων καλλιτεχνικών κινημάτων, η οποία τον οδήγησε στην κατάκτηση ενός προσωπικού ιδρύματος με τη δημιουργία των γεωμετρικών ανάγλυφων των κατασκευών. Η ιδιαίτερη αυτή απόδοση του χάρισε διεθνή αναγνώριση και την εκπροσώπηση της Ελλάδας το 1976, στην Μπιενάλε Βενετίας.

Επιμελήτριες:
Δρ. Ελένη Σ. Νικήτα, Επιμελήτρια της Κυπριακής Συλλογής της Λεβεντείου Πινακοθήκης
Κατερίνα Στεφανίδου, Επιμελήτρια της Λεβεντείου Πινακοθήκης

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Απειλητικό SMS εναντίον του ΠτΔ: Καταζητείται ένα πρόσωπο από τις Αρχές - Τα αδικήματα που διερευνώνται

Απειλητικό SMS εναντίον του ΠτΔ: Καταζητείται ένα πρόσωπο από τις Αρχές - Τα αδικήματα που διερευνώνται

Από την πρώτη στιγμή που δέχθηκε απειλητικό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκίνησε συντονισμένα η διερεύνηση της απειλής και ως αποτέλεσμα εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον συγκεκριμένου προσώπου.

BEST OF TOTHEMAONLINE