ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα προβλήματα των αναπήρων συζήτησαν ΔΕΟΚ και αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής και Κοινωνικής Επιτροπής

Τα προβλήματα των αναπήρων συζήτησαν ΔΕΟΚ και αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής και Κοινωνικής Επιτροπής

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ανάπηροι στην Κύπρο και την στρατηγική του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Αναπηρία συζήτησε η ηγεσία της ΔΕΟΚ με αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ), σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα Κεντρικά Γραφεία της Ομοσπονδίας.

 

Την αντιπροσωπεία συνόδευε ο Γιάννης Βαρδακαστάνης Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρία της Ελλάδας.
 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΕΟΚ, η ΕΟΚΕ πραγματοποιεί επαφές με κοινωνικούς φορείς και πολιτικές αρχές σε όλες τις χώρες της Ευρώπης στα πλαίσια της διαμόρφωσης ειδικής γνωμοδότησης για την προώθηση και εφαρμογή των δικαιωμάτων για τα άτομα με αναπηρία.
 

Ο Πρόεδρος της ΔΕΟΚ Ιωσήφ Αναστασίου τόνισε στην αντιπροσωπεία της ΕΟΚΕ την ανάγκη να διαμορφωθεί μια αξιόπιστη στρατηγική στον τόπο μας που να αντιμετωπίζει τα προβλήματα των αναπήρων σε συγκροτημένη βάση. 
 
 Ειδικότερα εισηγήθηκε τη δημιουργία του θεσμού του Επιτρόπου για τα δικαιώματα των αναπήρων με αντικείμενο την παρακολούθηση της εφαρμογής της Σύμβασης του ΟΗΕ και της στρατηγικής του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα δικαιώματα των αναπήρων .


Επίσης την ψήφιση νομοθεσίας για εφαρμογή της ποσόστωσης του 10% των αναπήρων και στον ιδιωτικό τομέα για επιχειρήσεις που εργοδοτούν προσωπικό άνω των 100 ατόμων και δημιουργία συμβουλευτικής επιτροπής απασχόλησης για άτομα με αναπηρίες για την εκπαίδευση, κατάρτιση και απασχόληση των ατόμων με αναπηρία. 
 
Εισηγήθηκε επίσης το Υπουργείο Εργασίας να διαμορφώσει και να προωθήσει πακέτο κινήτρων προς τις επιχειρήσεις με στόχο την πρόσληψη αναπήρων και την δημιουργία ενός πιο φιλικού εργασιακού περιβάλλοντος και να ενθαρρύνει τους επιχειρηματίες να προωθούν καλές πρακτικές και θετικές δράσεις στις επιχειρήσεις τους εφαρμόζοντας μοντέλο πιστοποίησης και βράβευσης επιχειρήσεων.
 
Ο κ. Βαρδακαστάνης εκ μέρους της ΕΟΚΕ τόνισε την ανάγκη να ληφθούν μέτρα από την Κυπριακή Δημοκρατία για την προστασία των αναπήρων στα πλαίσια της στρατηγικής του Συμβουλίου της Ευρώπης και διαβεβαίωσε την ηγεσία της ΔΕΟΚ ότι η εισηγήσεις της θα ληφθούν σοβαρά υπόψη κατά την διαδικασία διαμόρφωσης της γνωμοδότησης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top