ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Αναδιάρθρωση του καπιταλισμού υπόσχονται οι Εργατικοί και πάταξη της βίας οι Τόρις

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Αναδιάρθρωση του καπιταλισμού υπόσχονται οι Εργατικοί και πάταξη της βίας οι Τόρις

Στις 12 ποσοστιαίες μονάδες τοποθετεί τη διαφορά των Συντηρητικών από τους Εργατικούς στη Βρετανία νέα δημοσκόπηση της YouGov για το Sky News.


Η ίδια εταιρεία έδινε τη διαφορά στο 17% μόλις την Παρασκευή, με τη νέα μέτρηση να πιστεύεται ότι βρίσκεται πιο κοντά στο μέχρι τώρα μέσο όρο.

Συγκεκριμένα, οι Συντηρητικοί συγκεντρώνουν 42% στην πρόθεση ψήφου έναντι 30% των Εργατικών. 

Ακολουθούν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες με 15% και το Κόμμα του Brexit με 4%.

Εν τω μεταξύ, ο σκιώδης υπουργός Οικονομικών Τζον ΜακΝτόνελ είπε ότι μία κυβέρνηση υπό το Εργατικό Κόμμα «θα ξαναέγραφε τους κανόνες λειτουργίας της βρετανικής οικονομίας», επικρίνοντας τη φιλοσοφία του βραχυπρόθεσμου κέρδους που όπως είπε κυριαρχεί στον «καπιταλισμό των μετόχων εταιρειών».

Υποσχόμενος να δώσει τον έλεγχο στους εργαζόμενους, ο κ. ΜακΝτόνελ είπε ότι οι Εργατικοί θα νομοθετήσουν ώστε τουλάχιστον το 1/3 των μελών των διοικητικών συμβουλίων των εταιρειών να αποτελείται από εργαζόμενους και το 10% των μετόχων να αποδίδεται επίσης σε εργαζόμενους.

Στο πλαίσιο της ριζικής αναδιάρθρωσης της «κανονιστικής αρχιτεκτονικής» των επιχειρήσεων στη Βρετανία, ο κ. ΜακΝτόνελ παραδέχθηκε ότι θα ήθελε όλες οι αλλαγές να εφαρμόζονται και στην περίπτωση των τραπεζών. 

Αναλυτές σχολιάζουν ότι οι αλλαγές αυτές θα συνιστούσαν τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση του χρηματοπιστωτικού κανονιστικού πλαισίου στη Βρετανία από το 1997, όταν ο τότε υπουργός Οικονομικών Γκόρντον Μπράουν είχε καταστήσει ανεξάρτητη την Τράπεζα της Αγγλίας.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έδωσε έμφαση στη λήψη αυστηρών μέτρων για την πάταξη της βίαιης εγκληματικότητας και ιδίως των συχνών επιθέσεων με μαχαίρι στο Λονδίνο και σε άλλες μεγαλουπόλεις της Βρετανίας.

 

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο επίκεντρο ο Χριστοδουλίδης στην Αθήνα: Οι επαφές και τα μηνύματα με φόντο τις εξελίξεις

Στο επίκεντρο ο Χριστοδουλίδης στην Αθήνα: Οι επαφές και τα μηνύματα με φόντο τις εξελίξεις

Η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων ανέδειξε τη διαχρονική ενότητα του Ελληνισμού, δήλωσε την Παρασκευή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απευθυνθεί στο 16ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και θα συμμετάσχει στο The Europe Gulf Forum.

BEST OF TOTHEMAONLINE