Πίνακας με ερωμένες του Πικάσο για πρώτη φορά εκτίθεται στην Τate στο Λονδίνο

Πίνακας με ερωμένες του Πικάσο για πρώτη φορά εκτίθεται στην Τate στο Λονδίνο

Ένας πίνακας της Ντόρα Μάαρ, μούσας του Πικάσο, στον οποίο απεικονίζεται με μία ακόμη γυναίκα που πιστεύεται ότι ήταν ερωμένη του εκκεντρικού ζωγράφου, εκτίθεται για πρώτη φορά στο Λονδίνο και στην διάσημη γκαλερί Tate. Τα εγκαίνια τελούνται την Τετάρτη (20/11) το βράδυ

O πίνακας που ζωγράφισε η Μάαρ το 1937 απεικονίζει την ίδια με γυρισμένη την πλάτη φορώντας μαύρα ρούχα, μαζί με μια άλλη γυναίκα το πρόσωπο της οποίας είναι ορατό. Η γυναίκα αυτή πιστεύεται ότι είναι η Μαρί Τερέζ Γουόλτερ και το πρόσωπό της στον πίνακα είναι λευκό.

Η βοηθός επιμελήτρια της έκθεσης Εμα Λούις δήλωσε ότι από τον πίνακα είναι πολύ φανερό να αντιληφθεί κανείς ότι η σχέση των δύο γυναικών που ήταν ερωμένες του Πικάσο, ήταν πολύ παράξενη και άβολη.

Ο Πικάσο και η Γουόλτερ ήταν εραστές το 1927. Την γνώρισε στο μετρό στο Παρίσι και της  είπε: "Είμαι ο Πικάσο, εγώ και συ θα κάνουμε σπουδαία πράγματα μαζί". Μαζί απέκτησαν μια κόρη το 1935 την ίδια χρονιά που ο ζωγράφος γνώρισε την Μάαρ και έγινε η μούσα του.

Ο πίνακας της Μάαρ παρουσιάστηκε άλλες δύο φορές σε πινακοθήκες στο εξωτερικό αλλά ποτέ στο Λονδίνο.

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Κομβικής σημασίας ο διορισμός Χανς - Άμεση εμπλοκή της ΕΕ στις περαιτέρω εξελίξεις - Στις 22 Μαΐου, στην Κύπρο, η Ολγκίν

Κυπριακό: Κομβικής σημασίας ο διορισμός Χανς - Άμεση εμπλοκή της ΕΕ στις περαιτέρω εξελίξεις - Στις 22 Μαΐου, στην Κύπρο, η Ολγκίν

Σε μια περίοδο, όπου οι εξελίξεις στο κυπριακό, δεν είναι ευοίωνες, η κίνηση από πλευράς της ΕΕ για τον διορισμό Ειδικού Απεσταλμένου, προστίθεται σε μια αλυσίδα γεγονότων που οδήγησε στην επιλογή του Γιοχάνες Χαν, ο οποίος ουσιαστικά θα είναι η φωνή των Βρυξελλών, για το κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE