Κύπρος και Ισραήλ ολοκλήρωσαν επιτυχώς την άσκηση «ΟΝΙΣΗΛΟΣ – ΓΕΔΕΩΝ» λέει το ΥΠΑΜ

Κύπρος και Ισραήλ ολοκλήρωσαν επιτυχώς την άσκηση «ΟΝΙΣΗΛΟΣ – ΓΕΔΕΩΝ» λέει το ΥΠΑΜ

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη με επιτυχία η κοινή άσκηση μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ με την επωνυμία «ΟΝΙΣΗΛΟΣ – ΓΕΔΕΩΝ – 2019», ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας.
 

Η άσκηση διεξήχθη στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος συνεργασίας των δύο χωρών και είχε διάρκεια τριών ημερών. Πραγματοποιήθηκε εντός του FIR Λευκωσίας και σε μεγάλο μέρος του Εθνικού Εναέριου Χώρου και Εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή επίγειων και εναέριων μέσων της Εθνικής Φρουράς, καθώς και αεροσκαφών διαφόρων τύπων της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, προστίθεται.
 
«Η επιτυχής διεξαγωγή της άσκησης αποδεικνύει το αναβαθμισμένο επίπεδο εκπαίδευσης και επιχειρησιακής ετοιμότητας της Εθνικής Φρουράς και ταυτόχρονα τη στενή συνεργασία φίλιων και γειτονικών χωρών στην κοινή αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων ασφάλειας και ασύμμετρων απειλών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου» καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΑΜ.

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικές 2028: Ο ΔΗΣΥ αναζητεί πρωταγωνιστικό ρόλο, το ΑΚΕΛ χαράζει στρατηγική και οι συμμαχίες μπαίνουν στο τραπέζι

Προεδρικές 2028: Ο ΔΗΣΥ αναζητεί πρωταγωνιστικό ρόλο, το ΑΚΕΛ χαράζει στρατηγική και οι συμμαχίες μπαίνουν στο τραπέζι

Από την απόφαση της Αννίτας Δημητρίου να μην διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα έως τις προειδοποιήσεις Παμπορίδη για επανάληψη του 2023 και τον οδικό χάρτη του ΑΚΕΛ, οι πολιτικές διεργασίες για την Προεδρία της Δημοκρατίας αποκτούν σταδιακά σαφέστερο προσανατολισμό.