ΚΥΠΡΟΣ: Στη φυλακή 45χρονος Ε/κ άστεγος που κοιμάται σε αυτοκίνητο γιατί ζητιάνευε

ΚΥΠΡΟΣ: Στη φυλακή 45χρονος Ε/κ άστεγος που κοιμάται σε αυτοκίνητο γιατί ζητιάνευε

Φτωχός και “ανεμοδαρμένος” δεν βρίσκει έλεος από τη Δικαιοσύνη, αυτό αποδεικνύεται από την καταδικαστική απόφαση εις βάρος 45χρονου Ελληνοκύπριου στη Λεμεσό.

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, τον Μάρτιο του 2019 Ελληνοκύπριος άεργος 45 ετών, ο οποίος αντί σε σπίτι, ζούσε μέσα σε αυτοκίνητο στη Λεμεσό, καταδικάστηκε σε 20 ημέρες φυλάκιση και οδηγήθηκε στις Κεντρικές Φυλακές γιατί περιφερόταν σε δημόσιο χώρο και ζητούσε ελεημοσύνη ή κοινώς ζητιάνευε.
Άλλο πρόσωπο τον κατήγγειλε ότι τον ενόχλησε ζητώντας του πέντε ευρώ!
Το δικαστήριο έβαλε υπόψη του ότι άλλη καταδίκη εναντίον του, πάλι για υπόθεση επαιτείας.
Οι καταδίκες εναντίον του έγιναν με βάση τον νόμο περί αλητών και περιπλανώμενων.

Πάντως είναι άξιο απορίας που κατέληξε, που ζει και πως ζει ο εν λόγω συνάνθρωπος μας και αν οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους π.χ. Κοινωνικές Υπηρεσίες έχουν ασχοληθεί με την περίπτωση του.

Εντός του 2019 για τον ίδιο λόγω φυλακίστηκαν άλλοι πέντε άνθρωποι και το 2018 εννέα, την στιγμή μάλιστα που στις κεντρικές φυλακές αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα υπερπληθυσμού.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πύρινη κόλαση η ορεινή Λεμεσός: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Ένας νεκρός και ανυπολόγιστη καταστροφή

Πύρινη κόλαση η ορεινή Λεμεσός: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Ένας νεκρός και ανυπολόγιστη καταστροφή

Σε τραγωδία τεραστίων διαστάσεων εξελίχθηκε, με ανυπολόγιστη μέχρι στιγμής καταστροφή, ο πύρινος εφιάλτης που μαίνεται στην ορεινή Λεμεσό, αφήνοντας πίσω της μέχρι στιγμής ένα νεκρό. Ο νεκρός είχε εντοπιστεί σε όχημα στον δρόμο Λάνιας-Άλασσας, στην περιοχή όπου μαίνεται η τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιά που κατακαίει περισσότερα από δεκατρία χωριά της ορεινής Λεμεσού. Νωρίτερα το βράδυ της Τετάρτης, έσπευσαν στο Κέντρο Συντονισμού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης ο οποίος συνοδεύεται από τον Αρχηγό της Αστυνομίας Θεμιστό Αρναούτη και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη. Στον χώρο βρίσκονται επίσης εδώ και ώρα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, και η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Μαρία Παναγιώτου. 

BEST OF TOTHEMAONLINE