Υπ. Εξωτερικών: 'Δεν πάει απλά για ένα δείπνο στο Βερολίνο ο Πρόεδρος'

 Υπ. Εξωτερικών: 'Δεν πάει απλά για ένα δείπνο στο Βερολίνο ο Πρόεδρος'

Κλείδωμα των όρων αναφοράς είναι ο στόχος του Προέδρου νοουμένου ότι η Τουρκία θα σταματήσει τις παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, στη Τριμερή τη Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου στο Βερολίνο με τον ΓΓ του ΟΗΕ και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζί, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης 21 Νοεμβρίου στο κρατικό ραδιόφωνο.

Ο Υπουργός υπογράμμισε ότι “ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για να παρακαθίσει σε τέτοιες συναντήσεις δεν είναι τυχαίο αλλά υπάρχει πρόσφορο έδαφος. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν πάει απλά για ένα δείπνο στο Βερολίνο”.

Είπε επίσης ότι "μετά και την τελευταία άφιξη της Λουτ στην Κύπρο φαίνεται ότι είναι εφικτό να υπάρξει κάποια πρόοδος. Το θέμα είναι να υπάρξει η πολιτική βούληση. Υπάρχουν δυσκολίες από πλευράς Τουρκίας αλλά πρέπει να τα ξεκαθαρίσει στον ΓΓ του ΟΗΕ".

Με το δείπνο θα κριθούν τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό.

Ο Υπουργός Εξωτερικών έχει ολοκληρώσει σημαντικές επαφές στην Ουάσιγκτον. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Είναι ώρα να σφυρηλατήσουμε μια ολοένα στενότερη σχέση ΕΕ-Δ. Βαλκανίων

ΠτΔ: Είναι ώρα να σφυρηλατήσουμε μια ολοένα στενότερη σχέση ΕΕ-Δ. Βαλκανίων

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να μετατρέψουμε την υπάρχουσα δυναμική σε απτή πρόοδο που θα δημιουργήσει μια ακόμη στενότερη σχέση μεταξύ της ΕΕ και των Δυτικών Βαλκανίων, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X την Παρασκευή, αναφερόμενος στη συμμετοχή του στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων, στο Μαυροβούνιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE