Υπ. Εξωτερικών: 'Δεν πάει απλά για ένα δείπνο στο Βερολίνο ο Πρόεδρος'

 Υπ. Εξωτερικών: 'Δεν πάει απλά για ένα δείπνο στο Βερολίνο ο Πρόεδρος'

Κλείδωμα των όρων αναφοράς είναι ο στόχος του Προέδρου νοουμένου ότι η Τουρκία θα σταματήσει τις παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, στη Τριμερή τη Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου στο Βερολίνο με τον ΓΓ του ΟΗΕ και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζί, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης 21 Νοεμβρίου στο κρατικό ραδιόφωνο.

Ο Υπουργός υπογράμμισε ότι “ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για να παρακαθίσει σε τέτοιες συναντήσεις δεν είναι τυχαίο αλλά υπάρχει πρόσφορο έδαφος. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν πάει απλά για ένα δείπνο στο Βερολίνο”.

Είπε επίσης ότι "μετά και την τελευταία άφιξη της Λουτ στην Κύπρο φαίνεται ότι είναι εφικτό να υπάρξει κάποια πρόοδος. Το θέμα είναι να υπάρξει η πολιτική βούληση. Υπάρχουν δυσκολίες από πλευράς Τουρκίας αλλά πρέπει να τα ξεκαθαρίσει στον ΓΓ του ΟΗΕ".

Με το δείπνο θα κριθούν τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό.

Ο Υπουργός Εξωτερικών έχει ολοκληρώσει σημαντικές επαφές στην Ουάσιγκτον. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σένγκεν: Δύσκολοι οι επόμενοι έξι μήνες - Η πρόοδος και τα πλεονεκτήματα

Σένγκεν: Δύσκολοι οι επόμενοι έξι μήνες - Η πρόοδος και τα πλεονεκτήματα

Στην τεράστια πρόοδο που έχει γίνει από τον Μάρτιο του 2023 μέχρι σήμερα με τελικό στόχο την πλήρη ένταξη της Κύπρου στον χώρο Σένγκεν, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης, για το συγκεκριμένο θέμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE