Θανατηφόρο στη Λευκωσία: Συνελήφθη ο 35 χρόνος οδηγός του οχήματος που παρέσυρε την 87χρονη Ιφιγένεια
Στη σύλληψη του 35χρονου οδηγού του οχημάτος που παρέσυρε την 87χρονη Ιφιγένεια Κρασιά προχώρησε η Αστυνομία.
Τον ερχόμενο Μάιο, η Παλαιστίνη θα ζητήσει στο Κογκρέσο της FIFA αποκλεισμό του Ισράηλ, το οποίο κατηγορεί πως παρεμποδίζει τις δραστηριότητες του αθλήματος.
Ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, προσπάθησε να μειώσει την ένταση αλλά οι Παλαιστίνιοι είναι εξοργισμένους από τους περιορισμούς, αναφέροντας πως το Ισραήλ επιβάλλει την κυκλοφορία των αθλητών τους μεταξύ την Λωρίδα της Γάζας και την κατεχόμενη από τους Ισραηλινούς Δυτική Όχθη. Το θέμα παίρνει και πολιτικές διαστάσεις και αναμένονται εξελίξεις.
Επιπλέον, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Παλαιστίνης καταγγέλλει για εμπόδια και περιορισμούς από το Ισραήλ, σχετικά με εισαγωγή αθλητικού εξοπλισμού και επισκέψεις από ξένες ομάδες και άτομα. Παράλληλα, διαμαρτύρονται για ρατσιστική συμπεριφορά κατά Άραβων ποδοσφαιριστών από τους Ισραηλινούς φιλάθλους.
Η Παλαιστίνη έχει προσφύγει στο διεθνές δίκαιο.
Από την πλευρά του το Ισραήλ τονίζει πως έχει χαλαρώσει τα ταξίδια μεταξύ των δύο περιοχών ενώ αξιωματούχοι τους εκφράζουν φόβους για την δράση της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις