Ο Πρόεδρος Τραμπ 'θέλει να διεξαχθεί δίκη στη Γερουσία'

Ο Πρόεδρος Τραμπ 'θέλει να διεξαχθεί δίκη στη Γερουσία'

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θέλει η Βουλή των Αντιπροσώπων να προχωρήσει στην παραπομπή του και να διεξαχθεί δίκη στη Γερουσία, διότι σε αυτή την περίπτωση θεωρεί ότι η διαδικασία θα είναι δίκαιη, ενώ αναμένει ότι ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών ώστε να είναι ο υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2020, θα κληθεί να καταθέσει, γνωστοποίησε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

"Ο πρόεδρος Τραμπ θέλει να διεξαχθεί δίκη στη Γερουσία επειδή είναι προφανώς το μόνο σώμα [του Κογκρέσου] όπου μπορεί να περιμένει ότι θα αντιμετωπιστεί με αμεροληψία και τήρηση των ορθών διαδικασιών βάσει του Συντάγματος", ανέφερε σε ανακοίνωση που διένειμε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Χόγκαν Γκίντλι.

"Αναμένουμε να ακούσουμε επιτέλους τους μάρτυρες που πράγματι είδαν από πρώτο χέρι και πιθανόν συμμετείχαν στη διαφορά, όπως ο Άνταμ Σιφ, ο Τζο Μπάιντεν, ο Χάντερ Μπάιντεν, και ο λεγόμενος μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος, για να κατονομάσουμε κάποιους από αυτούς", συνεχίζει το κείμενο, καθιστώντας σαφές ότι ο Λευκός Οίκος θέλει να κληθεί να καταθέσει και ο Δημοκρατικός πρόεδρος της επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο οποίος ουσιαστικά διενεργεί την έρευνα που ενδέχεται να οδηγήσει στην παραπομπή του Ρεπουμπλικάνου αρχηγού του κράτους σε δίκη στη Γερουσία.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έντονη δυσαρέσκεια ΠτΔ προς Ολγκίν για τη συνάντηση με τον Τούρκο «πρέσβη» στα κατεχόμενα

Έντονη δυσαρέσκεια ΠτΔ προς Ολγκίν για τη συνάντηση με τον Τούρκο «πρέσβη» στα κατεχόμενα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, εξέφρασε στην Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, την έντονη δυσαρέσκειά του για τη συνάντηση που είχε η κ. Ολγκίν με τον «πρέσβη» της Τουρκίας στα κατεχόμενα. Αυτό ανέφερε το απόγευμα της Τρίτης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μετά τη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, στο Προεδρικό, με την κ. Ολγκίν, κατόπιν αιτήματος της ίδιας.

BEST OF TOTHEMAONLINE