Οργή και καχυποψία στην Άγκυρα για το ισραηλινό αντι-αεροπορικό σύστημα στην Κύπρο
Η τουρκική αρθρογραφία για την ανάπτυξη του ισραηλινού συστήματος Barak MX στην Κυπριακή Δημοκρατία κινείται σε τόνους καταγγελτικούς και δραματικούς.
«Είναι σαφές πως η Τουρκία θέτει εμπόδια στη διαδικασία, γεγονός που τροφοδοτεί και τις χαμηλές προσδοκίες που έχουν αναπτυχθεί σε ό,τι αφορά στην έκβαση της τριμερούς συνάντησης. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη την στοχοπροσήλωση του ΓΓ του ΟΗΕ για πραγματοποίηση της τριμερούς συνάντησης, παρά τις προσπάθειες της Τουρκίας να οδηγήσει την διαδικασία σε ναυάγιο, μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως δεν πρέπει να βιαστούμε να προδικάσουμε το όποιο αποτέλεσμα», προσθέτει.
Αναφέρει, τέλος, ότι η επανέναρξη των συνομιλιών είναι ο μοναδικός δρόμος που μπορεί να κρατήσει ακόμη ανοικτό το παράθυρο ελπίδας για επίλυση του Κυπριακού και άρσης του σημερινού απαράδεκτου στάτους κβο.
ΑΠΟ ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις